HJELP PÅ VEI: Svenskene kan "lugna ner sig", for nå er hjelpen på vei.
HJELP PÅ VEI: Svenskene kan "lugna ner sig", for nå er hjelpen på vei.

Tine med «nødhjelp» til söta bror

Det er krisestemning i Sverige etter at lagrene til sjokolademelken O`boy gikk tomme. Nå tar Tine og Litago grep og sender nødhjelp over grensen til vår sötsjuka bror.

Publisert

Mediene har i dagesvis meldt om lettere panikk og et raskt voksende svartebørsmarked hvor sjokolademelk selges for over 10.000 svenske kroner.

Det var i forrige uke at svenske medier kunne melde om tomme butikkhyller. Da det videre ble meldt om at det ikke var noen prognose for snarlig påfyll, brøt det ut full panikk, og svenske medier melder om “chokladkris”.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Svartebørs

KRIGSTYPER: Svensk media har flommet over av overskrifter som dette de siste dagene.
KRIGSTYPER: Svensk media har flommet over av overskrifter som dette de siste dagene.

Svenskene (og nordmenn!) har gått mann av huse for å få tak i sjokoladepulveret og på enkelte nettsider har det dukket opp et svartebørsmarked hvor en O’boy-pakke selges for over 10.000 svenske kroner.

Men nå er hjelpen på vei. Norske Litago, eid av TINE, har i dag sendt en bil med nødhjelp og eget Litago-personell som skal dele ut sjokolademelk til trengende svensker.

Husker smørkrisen

Hos Litago er de veldig glade for å kunne hjelpe til.

– Selv har vi jo opplevd smørkrisa på kroppen og vet hvor hardt det er når panikken bryter ut. Når vi så at svenskene opplever litt av det samme med sjokolademelk, visste vi at vi måtte reagere raskt. For oss er det en selvfølge å rekke ut en hånd eller klov for å hjelpe å lette på krisen söta bror nå kjenner på, sier Mimmi Granli Jensen, i TINE.

Litago-gjengen forteller at bil og krisepersonell nå er på plass og klar for utrykning ved daggry. Først ut er Gøteborg og området rundt.

– Vi har valgt å ta dette området i første omgang. Her vil vi dele ut store mengder med Litago, sier Granli Jensen.

Håper de tar det med et smil

Litago ønsker bidra til å begrense skadeomfanget av "sjokokrisen" og håper svenskene tar sjokolademelken imot med åpne armer.

– Fra spøk til alvor så er vi som nordmenn flest glad i å erte svenskene litt. De har nok en god dose selvironi og jeg er sikker på at de skjønner at vi ler med dem, og ikke av dem. I tillegg mener vi jo, kanskje litt åpenbart, at Litago er en av verdens beste sjokolademelk og vi unner naboene våre det beste, sier Granli Jensen.

Følg ferden

Bilen med "nødhjelp" dro fra TINE Meierier Kalbakken rundt kl. 08:00 fredag morgen. Hvis du vil følge ferden, som vi for ordens skyld bør opplyse om at først og fremst er et genialt pr-stunt, kan du sjekke ut Litagos SnapChat: @tinelitago