SATSER STORT: Dette er de første bildene av Hurtigrutens nye storsatsing på Svalbard. Bildet viser hvordan restauranten på Radisson Blu Polar Hotel vil se ut etter oppgraderingen.

Hurtigruten med storsatsing

Hurtigruten skal bruke 200 millioner kroner på den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne – med kraftig utvidelse og oppgradering av hoteller, restauranter og naturbasert reiseliv.

Publisert

– Det er en investering for fremtiden, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Gjennom datterselskapet Hurtigruten Svalbard er Hurtigruten den største og eldste reiselivsbedriften på Svalbard. Nå vokser virksomheten ytterligere, med en omfattende investering i reiselivsaktivitet, restauranter og hoteller.

Skal løfte kvaliteten

– Dette er den største reiselivsinvesteringen på Svalbard noensinne. For Hurtigruten er det en investering i fremtiden. Det vil ikke gi noen kortsiktig gevinst. Men den er med på å løfte kvaliteten og sikre en bærekraftig vekst i reiselivet på Svalbard, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

- Hurtigrutens satsing vil også sørge for lokal verdiskaping, lokale arbeidsplasser og fortsatt norsk aktivitet på Svalbard. Samtidig er vi med på å bevare verdifull polarkompetanse som Norge har bygget opp gjennom generasjoner, sier Skjeldam.

LOUNGE: Slik skal loungen på Radisson Blu Polar Hotel se ut etter oppgraderingen.

Stor opprustning

Total prislapp på Hurtigruten Svalbards nye storsatsing er på 200 millioner norske kroner, og omfatter blant annet:

- Radisson Blu Polar Hotel, verdens nordligste fullservicehotell, blir kraftig utvidet og oppgradert med to nye bygninger. I tillegg til opp mot 100 nye rom og suiter, nytt konferansesenter og nye bar- og loungeområder, skal også restauranten og fellesområdene totalrenoveres.

FUNKER: Funken Lodge kommer til å funke etter oppgraderingen.

(Saken fortsetter under bildet.)


- Hotellet som i dag heter Spitsbergen Hotel (også kjent som Funken) skal gjennom den største oppgraderingen i hotellets historie. Våren 2018 gjenoppstår det som Funken Lodge, med helt nye rom, og nye fellesområder som inkluderer bar- og loungeområder, ny resepsjon og en nyoppusset Funktionærmessen restaurant.

– Dette er et stykke Svalbard-historie som endelig får den drakten det fortjener. Funken Lodge skal fortsatt ha Svalbards beste restaurant. Nå blir det også Svalbards beste hotell, sier Skjeldam.

- Snøskuter-utleie- og polarutstyrsbutikken - oppkalt etter mannen som importerte Svalbards første snøskuter i 1961 – skal gjennom en omfattende utvidelse og ombygging. Når anlegget står ferdig, blir det et moderne opplevelsessenter for Hurtigruten Svalbards utfluktsgjester.

– Et løft

– Denne satsingen blir et løft for hele reiselivet på Svalbard, og er viktig for hele Svalbard-samfunnet. Det er dette Svalbard skal leve av framover, sier Knut Harald Holst-Hansen, administrerende direktør i Hurtigruten Svalbard.

I fjor kom tallene som viser at reiseliv for første gang har gått forbi gruvedrift målt i omsetning på Svalbard.

– Da Hurtigrutens grunnlegger Richard With startet ekspedisjonscruise til Svalbard i 1896, skapte han grunnlaget for snart 125 år med ekspedisjonsturisme for Hurtigruten. Potensialet for en fornuftig og bærekraftig vekst på Svalbard er fortsatt stort. Men det må skje innenfor bærekraftige rammer, sier han.

Powered by Labrador CMS