FJELLFEST: De to neste ukene legges det igjen tusenvis av kroner i norske fjelldestinasjoner, som her på Beitostølen.

Hotellfest i fjellet

De neste to ukene reiser både fjols og andre til fjells. Reiselivsbedrifter ved de største skidestinasjonene melder om gode bookingtall i vinterferien.

Publisert

– Vinterferien er særdeles viktig for skidestinasjonene. Nordmenn er en stabil kundegruppe, og i tillegg er det sterk vekst i utenlandske tilreisende, sier NHO Reiseliv-sjef Kristin Krohn Devold.

NHO Reiseliv har spurt flere reiselivsbedrifter i Fjell-Norge hvordan det ligger an med belegg og snøforhold.

Trysil

TRYSIL: Kanskje får de reisende magiske opplevelser som dette i vinterferien.

I øyeblikket har hotellene Radisson Blu Resort Trysil og Radisson Blu Mountain Resort & Residences henholdsvis 98 og 94 prosent belegg i vinterferien. Det er en forbedring på to prosent fra samme tid i fjor. Størst er økningen i gjester fra Tyskland, Nederland og Sverige.

– Vi går mot en herlig vinterferie i Trysil med to fulle hotell, sier Pontus Åkesson, som er direktør for begge hotellene.

Beitostølen

Beitostølen Resort har et belegg på 83 prosent i uke 7, 8 og 9.

– Det er en økning fra 81 prosent i samme periode i fjor. Når vi øker fra et kanonår i fjor, er vi naturlig nok strålende fornøyd. Sola skinner, og vi har gnistrende skiføre, sier hotelldirektør Atle Hovi.

Hemsedal

Destinasjon Hemsedal melder om 99,5 prosent belegg i uke 7 og 8. Det er likt som i fjor. I uke 9 er midtukebelegget på 98 prosent, mens helgebelegget er på 92 prosent.

– 6500 senger er booket. Hyttefolk kommer i tillegg, forteller daglig leder Richard Taraldsen i Destinasjon Hemsedal.

Geilo

Gjennomsnittsbelegget ved åtte store overnattingsteder på Geilo er 86 prosent i uke 8 og 83 prosent i uke 9, opplyser turistsjef Pål Knutsson-Medhus.

OPPDAL: Oppdal går noen spennende uker i vente.

– På Dr. Holms Hotel er vinterferiebelegget likt som i fjor. Helgedagene er fullbooket, og så jobber vi med å få fylt opp de siste ukedagene i de norske vinterferieukene. Vi har hatt en utrolig mild vinter, men det ser ut som at Geilo tåler varmegradene, og at ski på alle måter blir mulig, forteller resepsjonsansvarlig Johan Palmgren ved Dr. Holms Hotel.

Gaustablikk

Gaustablikk Høyfjellshotell melder om en økning på 11 prosent fra vinterferieukene i fjor.

– Det er drømmeforhold i fjellet. Alle hytter er utleid, mens vi har noen enkelte hotellrom igjen, forteller hotelldirektør Ane Johnsen.

Oppdal


Også Quality Skifer Hotell på Oppdal har flere gjester i vinterferien i år enn i fjor.

– Oppdal har hatt svært flotte skiforhold i hele vinter. I helgene er det snart fullt på både hotell og i leiligheter, men i midtuken er det fortsatt ledige hotellrom, opplyser hotelldirektør Erik Sæther.

1 av 2 på vinterreise

Annenhver nordmann har planer om å reise vekk enten i vinterferien eller i en eller flere helger i vinter.

Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført blant 1114 nordmenn på oppdrag for NHO Reiseliv.

Av de som skal reise, skal halvparten være i Norge. 6 av 10 norgesfarere skal på bo på hytte, mens 5 av 10 har tenkt seg på ski. 1 av 10 har planer om å oppsøke kulturaktiviteter, og like mange trekkes mot mat- og vinopplevelser.

Stor interesse for Norge vinters tid

Norge blir stadig mer populært å besøke vinters tid. Vintersesongen 2015/2016 ble det registrert 1,7 millioner utenlandske overnattinger ved norske hoteller. Det er en økning på 32 prosent fra vintersesongen 2005/2006.

Samtidig melder Innovasjon Norge om rekordstor interesse for å besøke Norge denne vinteren og våren.

I første halvår i 2017 er det registrert 28 prosent flere bestilte flybilletter med én overnatting eller mer sammenlignet med første halvår i fjor. Det viser tall fra Forwardkeys, som sammenstiller bestillinger fra en rekke bookingaktører.

– Veksten fra utlandet er virkelig med på å gjøre Norge til en vinterdestinasjon med et stort potensial, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Powered by Labrador CMS