TØFF DAME: Adm. dir. i Elgstua AS, Hanne Slettjord Tømte, satser stort i Elverum. Snart starter utbyggingen av 40 nye rom og konferanseavdeling på Elgstua.

Utvider hotellet med 40 rom

Elgstua Hotel satser millioner på flere rom og ny konferanseavdeling.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har stor tro på Elverum, og Elgstua Hotel har levert veldig gode tall. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier administrerende direktør i Elgstua AS, Hanne Slettjord Tømte.

Hotellmagasinet.no møter den blide og utadvendte hotell- og restauranteieren utenfor Elverums mest kjente attraksjon og spisested, Elgstua: Kafeen har vært her siden 1959, og vegg i vegg ligger hotellet med 107 rom og tilhørende restauranten Favn Bar & Spiseri.

Hotellet feirer 10-årsjubileum neste år.

Som ikke det var nok: På den andre siden av brua – i sentrum av byen – ligger Hotel Central med 83 rom, restauranten 2 runde bord, bar og byens populære utested og konsertarena, Central Scene.

Nylig ble det kjent at hotellet på Vinstra, hvor Hanne er medeier, blir en del av Thon Partner Hotel.

Tøff start i ny bransje

I høst rykket Hanne opp som toppsjef i selskapet Elgstua AS som driver byens to hoteller. I 2019 kjøpte hun 50 prosent av farens driftsselskap, og hun har opsjon på å kjøpe resterende 40 prosent.

Hanne og driftsdirektør Niklas Lindström.

De siste 10 prosenten eier driftsdirektør Niklas Lindström (46). Han er en svært erfaren kar fra hotellbransjen, og etter mange år i Oslo har han bosatt seg i Elverum.

Kort tid etter at Hanne ble toppsjef, døde brått faren John Tømte, som har vært en sentral figur innen hotell- og restaurantdrift i Elverum i en årrekke.

- Jeg er glad for å ha med meg en erfaren hotellmann på laget i bedriften. Det er tøft å stå alene. Og det er viktig å ha flinke folk med på laget. Pappa lærte meg at det beste er å ha med folk som er bedre enn deg selv. Det er en flott gjeng som jobber her, sier hun.

I 2017 ble Hotel Central kjøpt, og samtidig startet arbeidet med renovering og ombygging av hotellet, utestedet og restauranten Favn Bar & Spiser ved Elgstua Hotel.

Totalt ble det investert rundt 125 millioner kroner.

- Jeg ble kastet raskt ut i det med kjøp av Hotel Central og renovering, men lærte veldig mye på kort tid, sier Hanne.

Investerer nye millioner

Nå skal Elgstua Hotel utvides med 40 nye rom. Og det skal investeres i ny konferanseavdeling med tilhørende vrimleareal. Utbyggingen vil resultere i en dobling fra dagens kapasitet på 180 deltakere.

- Konferansedelen er godt besøkt. Vi har deltakere fra hele Innlandet og fra Oslo, smiler hun.

Går alt etter planen blir det innflytting i løpet av 2023. I tillegg skal restauranten hos Hotel Central inne i byen, som i sin tid ble bygget helt i front av hotellet, rives for å gi plass til et nytt og «luftigere» inngangsparti.

Total kostnadsramme for utvidelse av Elgstua Hotel vil ligge på rundt 60 millioner kroner.

- Elgstua Hotel har vært veldig godt besøkt av ferierende og som konferansehotell. Etter overtakelsen av Hotel Central har belegget steget med rundt 40 prosent, men vi har mer å gå på. Det kan hende vi velger å gjennomføre prosjektet med Elgstua i to byggetrinn, men dette har vi ikke tatt stilling til. Vi gleder oss til å se sluttresultatet, forteller Hanne.

Elgstua Hotel i Elverum har vært en suksess. Nå skal hotellet utvides med 40 nye rom og konferanseavdeling. Til venstre blir påbygget.

- Det høres ikke enkelt ut å fylle opp to hoteller i samme by. Hva er nøkkelen?

- Hotellene tilbyr ulike konsepter. Det er også det som er spennende: Skape konsepter som gjestene setter pris på. Vi har et stort tilbud av aktiviteter i Elverum, og vi arrangerer blant annet temakvelder som har slått veldig an, sier Niklas.

- Vi jobber hele tiden med totaliteten, og tjene penger er en grunnleggende faktor. Men det er viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge og ha kontroll, kontrer Hanne.

Vurderer nye investeringer

37-åringen har bakgrunn fra befalsutdanning, og er utdannet lærer. I flere år jobbet hun som lærer i Oslo og Bærum før hun i 2017 flyttet hun hjem til Elverum for å jobbe i familieselskapet. Hanne er gift og har tre barn. Den sistefødte kom for bare sju måneder siden.

- Det er mannen min som har permisjon nå, så jeg har mulighet til å jobbe selv om jeg flekser litt mer enn vanlig. I denne bransjen må en alltid være på, sier hun.

- Vurderer dere å kjøpe andre hoteller i området?

- Vi følger med i markedet. Jeg utelukker ikke at vi kommer til å slå til om det rette objektet dukker opp, sier Hanne Slettjord Tømte.

Powered by Labrador CMS