RISØR: Det lille Hotel i Risør er ett av seks nye tilskudd til De Historiske.
RISØR: Det lille Hotel i Risør er ett av seks nye tilskudd til De Historiske.

De Historiske blir flere

Seks nye medlemmer er innlemmet i det gode selskap hos de De Historiske Hotel & Spisesteder.

Publisert

De Historiske Hotel & Spisesteder har de siste ti årene utviklet en unik kvalitetsstandard for «Historisk Kvalitet», skriver de i en pressemelding.

– De Historiske er et kvalitetsmerke – et løfte om en helt bestemt opplevelseskvalitet for alle gjester som besøker medlemmene. Responsen fra kvalitetssøkende målgrupper, både fra et sterkt gjenkjøpende hjemmemarked – men også fra et økende internasjonalt turistmarked med betalingsvilje viser at gruppens fokus på kvalitet gir resultater, forteller Nils Henrik Geitle, Adm. dir i De Historiske.

Mange søkere

Og det er mange som ønsker å bli med «på laget».

– De Historiske fikk 33 henvendelser om medlemskap i 2017. Dette viser at gruppen er ledende innenfor sitt segment i Norge. Det kreves testing i henhold til kvalitetsstandard for «Historisk Kvalitet» og sterke referanser fra markedet for å bli tatt opp som medlem, fortsetter Geitle.

De nye medlemmene

Og følgende hoteller og spisesteder slapp gjennom nåløyet.

Hoel Gård – Nes i Ringsaker

Det Lille Hotell i Risør

Villa Haugen i Steigen

Børsen Selskapslokaler i Drammen

Gamle Logen, Oslo

Bare Restaurant & Bar, Bergen

GAMLE LOGEN: Fursetsgruppens Gamle Logen er også nytt medlem i De Historiske.
GAMLE LOGEN: Fursetsgruppens Gamle Logen er også nytt medlem i De Historiske.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Skal vokse videre

Etter et meget solid år i 2017, tror Geitle på fortsatt vekst.

– De Historiske opplevde i 2017 en formidabel salgsvekst med en økning på 30 % i markedet for ferie/fritid og alle signaler tilsier en videre vekst i dette markedet i 2018, sier han.

Stort spenn

Her følger litt informasjon om samtlige seks nye medlemmer:

Hoel Gård ligger i fantastiske omgivelser på Nes – halvøya like ved Mjøsa på Ringsaker.

Storgården har en praktfull utsikt over Norges største innsjø som speiler frodige jorder i et av Norges best bevarte kulturlandskap. Vertskapet, familien Sandberg, benytter de mange bygningene og deres kulturhistorie til å ønske gjester velkommen til kurs og konferanser, små og store selskaper, overnatting og kulturbegivenheter — sommer som vinter. Hoel Gård ønsker å gi gjestene matopplevelser med lokale råvarer, og gården produserer mye av det som blir servert i restauranten

Hoel Gård kan bespise cirka 150 gjester til middag i gårdsmuseet, har 35 rom med bad, møtefasiliteter opptil 40 personer i klasserom og opptil 100 personer i kino-oppsett.

Det Lille Hotel i Risør består av 14 vakre og personlige "Sjømannssuiter" og i tillegg 3 innleide eksterne suiter i havna med lokalhistorie.

Suitene ligger i et restaurert gammelt bymiljø med sjarmerende og romantisk atmosfære, hver enkel suite er innredet med gamle møbler og antikviteter, og har sin individuelle karakter etter den maritime samling den huser.

Bygningene ligger i 1863- bygninger for det meste, men også i en fredet bygning fra 1750.

Resepsjonen og to supersuiter ligger i Storgaten 5.

Villa Haugen er lokalisert på Grøtøy i Steigen kommune – og var i sin tid en del av Gamle Grøtøy handelssted – et av Nordlands største og mektigste gjennom fire århundrer. Hotellet er omgitt av en storslagen natur med utsikt til Lofoten – fra Vesterålen i nord til Værøy og Røst i sør. Stedets plassering – ytterst i skjærgården – gjør at gjester uforstyrret kan oppleve både midnattssol og nordlys.

Hotellet fokuserer på ”haute cuisine” basert på lokale råvarer tilberedt av eget personell med erfaring fra Michelin restauranter. Vi kan tilby ulike kulinariske opplevelser, bl.a. arktisk piknik i skjærgården, matkurs og syv-retters middag (standard – men andre oppsett kan avtales). Villa Haugen har alle rettigheter.

Møtefasiliteter for inntil 15 pers. Etter avtale arrangerer hotellet middagsselskap for inntil 10 gjester som ikke overnatter på Villa Haugen.

Hotellet har også et vell av aktiviteter og muligheter som Sauna, stamp, stor hage, egen strand, lysthus, midnattssol, nordlys, arktisk piknik, fisketurer, toppturer, fjellturer, ribbturer til Lofoten og i nærområdet, grotteturer, kajakk, havørnsafari, matkurs og Kystmuseum.

Drammens Børs var en varebørs i Drammen etablert i første halvdel av 1800-tallet. På Drammens børs ble det handlet i varer i motsetning til aksjer.
Børsen ble lagt ned 1. mai 1988.Selv om børsfunksjonen er lagt ned er bygningen fortsatt en viktig del av Drammens bybilde og er byens storstue der du kan holde selskaper, arrangementer, kurs, konferanser eller bryllup i nydelige omgivelser.

Selskapslokalene i andre etasje er byens fremste fest- og representasjonslokale. Bygget forvaltes av Stiftelsen Børsgården.

Børsbygningen, som er tegnet av Emil Victor Langlet, sto ferdig i 1871 og ble handelsknutepunktet i Drammen. Den ærverdige bygningen har vært rammen for de store begivenhetene fra Graham Bell sin fremvisning av den første telefonen, kongelige besøk, møter for næringslivet, jubileer, bryllup og andre festligheter.

De vakre omgivelsene komplimenteres av høy standard på mat og service, med et vertskap som følger opp fra planlegging til slutten av selskapet. Her dekkes det med hvite duker og servietter med tidsriktige glass og sølvbestikk.

På Børsen Festlokaler har kapasitet til møter og selskaper fra 5 til 200 personer.

Bare i Børsen er i dag lokalisert i Bergen Børs Hotell og har på kort tid posisjonert seg som en av de få virkelig gode «fine dining»-restaurantene i Bergen.

Restauranten åpnet i april 2017 og har en meget spesiell signatur i baren som ligger i det gamle handelskammeret til Bergen Børs. I lokalet har man beholdt de fleste detaljer, slik det var for 150 år siden, og tilført en bar av marmor og kledd alle vegger med speil.

Restauranten serverer menyer i ulike størrelser med fokus på lokale, økologiske råvarer og er opptatt av lokal historie men kan også bruke internasjonale råvarer som har vært i handel i Bergens historie.

DN ga restauranten 26 av 30 poeng i sin anmeldelse (4 best i landet), og Vinforum nominerte Bare i Børsen til årets restaurant i Norge 2017.

Gamle Logen i Oslo har vært et knutepunkt for små og store begivenheter siden innvielsen av bygningen i 1839.

Gamle Logen ble opprinnelig bygget som frimurerlosje, konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg. Gamle Logens rike festtradisjoner ble født ved innvielsen av bygningen i 1839, da det ble avholdt borgerball med kong Karl Johan og kronprins Oscar som æresgjester. Her ble det første kunstnerkarnevalet arrangert - her feiret Stortinget 50 års jubileet for unionen med Sverige og kong Haakon VII 25 års jubileum som Norges konge.

Gamle Logen har saler passende til selskaper fra 10 og helt opp til 800 personer. Kjøkkenet kombinerer tradisjon og trend i sitt arbeide, og sammen med et profesjonelt og serviceinnstilt personale sikrer de gjestene en helt spesiell opplevelse i en helt spesiell atmosfære.

Fursetgruppen drifter i dag Gamle Logen og har følgende medlemmer med i DHHS; Ekebergrestauranten, Ingierstrand Bad Restaurant, Festningen Restaurant, Grand Café og Dyna Fyr.

For DHHS vil Gamle Logen med sin unike historie representere et nytt bidrag til vår portefølje av historiske steder – og dermed introdusere konseptet «Selskapslokaler» en spennende kategori i DHHS.

Powered by Labrador CMS