Unngikk streik

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Litt over klokka åtte i morges kom partene til enighet, og dermed er streiken på Riksavtalen for hotell og restaurant unngått. 

Forslaget går til uravstemning blant medlemmene i Fellesforbundet. 

 

- Jeg er veldig glad for at vi kom fram til et resultat. Resultatet har blitt bra, spesielt for medlemmer med lang ansiennitet. Men vi kunne nok tenkt oss et noe større tillegg for de med lavest ansiennitet, sier forhandlingsleder Clas Delp i en nyhetsmelding fra Fellesforbundet.

Heving av minstelønnssatsene var det vanskeligste kravet i meklingen. Medlemmene som går på overenskomsten har sakket akterut i forhold til den gjennomsnittlige industriarbeiderlønnen, og har nå fått en betydelig heving. 

 

- Tilleggene på satsene varierer for medlemmer med fagbrev fra kr 5,81 til 9,81, mens satsene for de uten fagbrev er mellom kr 4,81 og kr 8,81. Satser for ungdom øker med kr 3,75 per time. I og med at de fleste lønnes etter minstelønnssatsene, innebærer hevingen god lønnsøkning for medlemmene. I tillegg har vi fått innfridd alle felleskravene fra frontfagene inkludert pappapermisjon og bestemmelsene for innleide og vikarbyråene, forteller forhandlingslederen.

Forslaget er anbefalt mot to stemmer i forhandlingsdelegasjonen. Forslaget kommer til uravstemning onsdag 9. mai.

 

Her er noen av resultatene:

- Heving av minstelønnssatsene - tilleggene på satsene varierer for medlemmer med fagbrev fra kr 5,81 til 9,81, mens satsene for de uten fagbrev er mellom kr 4,81 og kr 8,81. Satser for ungdom øker med kr 3,75 per time.

- To ukers lønnet pappapermisjon ved fødsel

- Innleide fra vikarbyråer sikres samme vilkår og omfattes av Fellesforbundets overenskomster

- Korte velferdspermisjoner omfatter også tannlegebesøk

Teaser:

Litt over klokka åtte i morges kom partene til enighet, og dermed er streiken på Riksavtalen for hotell og restaurant unngått. 

Thumbnail Image: