Total "makeover" før VM

First Hotel Grand Falun pusser opp igjen, 40 år etter forrige utbedring som var før ski-VM på hjemmebane i 1974.

Publisert Sist oppdatert

I forkant av ski-VM 2015 i Falun blir First Hotel Grand Falun totalrenovert og utvidet. Alle rom blir vesentlig oppgradert og prosjektet skal ferdigstilles i god tid før VM-starten i februar neste år. Det skriver First Hotels i en pressemelding.  

Det er søsterselskapet til First Hotels, Host Hoteleiendom, som står for prosjektet. Alle de 153 rommene til First Hotel Grand Falun blir betydelig oppgradert og de fleste får blant annet nye bad. I tillegg utvides hotellet med 37 standardrom og to suiter,

– Hotellet skal ferdigstilles i god tid før ski-VM, og arbeidet starter allerede 1. september. Vi vil renovere fløy for fløy og kan derfor holde åpent under hele oppussingsperioden, forteller administrerende direktør Gisle Tangenes Host Hoteleiendom.

Hoveddelen av bygningen stod ferdig i starten av forrige århundre, og sist gang hotellet ble utbygget var i forkant av ski-vm i Falun i 1974.

– Dette er den første av en rekke renoveringsprosjekter for First-hotellene. Vi ønsker å heve standarden på en del av hotellene våre ytterligere og jobber med flere prosjekter samtidig, sier Tangenes.

Det er selskapet Multi Montage som står for renoveringen og utbyggingen. Til VM vil hotellet ha 190 rom og tre suiter klare.