Tar mot skadde etter terror

Thon Hotel EU i sentrum av Brussel brukes nå som mottakssted for skadde etter terrorangrepet ved t-bane-stasjonen Maelbeek 50 meter unna hotellet.

Publisert Sist oppdatert

Hotellkjeden har fire hoteller i den belgiske hovedstaden og Thon Hotel EU ligger bare 50 meter fra en av inngangene til t-bane-stasjonen Maelbeek hvor terroren rammet i formiddag. 

– Ingen av våre gjester ble skadd i eksplosjonen, men vi er nå blitt mottakssenter for skadde. Det har vært flere skadde personer innom oss, og de blir etter hvert sendt videre, sier sikkerhetssjef i Thon Hotels, Ola Stavnsborg til Adresseavisen.

Han sier at de ansatte ved hotellet nå forholder seg til råd fra politi og myndigheter, men har innført strenge dørkontroller på alle sine hoteller i Brussel. 

TETT PÅ: I metro-nedgangen til venstre på bildet var det bomben gikk av i formiddag. Thon-hotellet ligger i bakgrunnen. Foto: Google streetview.

Sikrer og hjelper

Hotellene sikrer nå sine gjester på best mulig måte, i tillegg til å hjelpe.

– Vi hjelper politi og brannvesen ved å stille deler av hotellet til disposisjon for skadde. De ansatte er trent på å ta imot personer som ikke tilhører hotellet, sier han. – Politiet og myndighetene styrer situasjonen og vi forholder oss til det deres råd. Nå prøver vi å holde folk innendørs til det er kontroll, sier Stavnsborg.