Inspirert av Zlatans svetteperler

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Eventhotellet Quality Hotel Friends i Arnastaden i Solna kan være vertskap for 65.000 personer, og er inspirert av Zlatans svetteperler.

Hotellet er 94 meter høyt, og kjennetegnes av sine tusen runde vinduer.

Lørdag 31. august er det klart for åpning av eventhotellet, som har kapasitet til å være vertskap for arrangementer fra to til 65000 personer.

- Vi vil skape store øyeblikk for våre gjester. På Quality Hotel Friends skal møtene finne sted og historiene skapes, uansett om det er en stor messe, et arbeidsmøte, venner som skal på konsert eller Solna beboere som vil ha et avbrekk i hverdagen. Vi gleder oss til å åpne dørene og ønske hele Skandinavia velkommen inn til sannsynligvis verdens beste eventhotell. Og Quality skal vise Sverige hvorfor de er best på møter og konferanser, sier Petter A. Stordalen eier og styreleder i Nordic Choice Hotels, i en pressemelding.

Quality Hotel Friends er nærmeste nabo til Friends Arena og Mall of Scandinavia, og vil være det naturlige hotellvalget for arenaens og shoppingsentrets gjester. Quality Hotel Friends er Quality-kjedens siste tilskudd og vil sammen med Friends Arena bli Skandinavias største anlegg for events og møter. Her vil det være mulig å arrangere store kongresser, utstillinger, moteshow og festivaler. Hotellet har 400 rom, 15 konferanserom, to store eventsaler med totalkapasitet på 2600 personer. I toppetasjen ligger OnTop restaurant og champagnebar, med en spektakulær utsikt over hele Stockholm. Hotellet skal samtidig drifte 300 salgsboder og 42 kiosker i Friends Arena. Med Skandinavias største kjøkken og restaurantdrift har Quality Hotel Friends nesten 650 personer i drift ved store det arrangement på Friends Arena.

- Dette er et stort øyeblikk for Nordic Choice Hotels. Quality Hotel Friends er mulighetenes hotell. Det skal bli en glede å arrangere store begivenheter på hotellet og samtidig kunne hjelpe arenaen i avviklingen av større events, sier Björn Callin, hotelldirektør på Quality Hotel Friends.


Design inspirert av Zlatan
Gert Wingårdh, fra Wingårdhs Arkitekter, har funnet inspirasjon i Zlatan Ibrahimovics svetteperler og skapt en unik fasade med 1000 runder vinduer, godt synlig i hele Solna. Innvending har hotellet fått et varmt og myk uttrykksform, inspirert av nordiske natur.

-Det har vært utfordrende å skape en fasade som kan ta en naturlig plass ved siden av arenaen og det kommende kjøpesentret, men jeg er svært fornøyd med resultatet. Quality Hotel Friends er blitt et utrolig spennende hotell, sier Gert Wingårdh, Wingårdh Arkitekter.

Hotellbygget eies av eiendomsselskapet PASAB, som eies av Petter A. Stordalen og kompanjonger Arthur og Anders Buchardt.

-Quality Hotel Friends har vært det mest utfordrende hotellprosjektet jeg har jobbet med. Som et eventhotell har vi gjort alt for å imøtekomme alle tenkelige logistiske utfordringer. Vi har ønsket å skape en behagelig og avslappet atmosfære for gjestene, enten de skal på møte, en større konferanse eller på weekend-tur. Jeg gleder meg til å høre responsen fra de første gjestene, sier Anders Buchardt medier i PASAB.

Teaser:

Eventhotellet Quality Hotel Friends i Arnastaden i Solna kan være vertskap for 65.000 personer, og er uniog er inspirert av Zlatans svetteperler.

 

Main Image:
Thumbnail Image: