Etterlyser billigruter til Norge

Publisert Sist oppdatert

Mens lavprisselskapene kappes om å fly nordmenn billig ut av landet, er det ingen som satser hardt på å få utlendingene billig til Norge, skriver Vg Nett.

Skaper marked
Flyplasser som Bodø og Ålesund som ligger nær noen av landets mest kjente turistmål, har ikke lavprisruter utenlands, og Tromsø har kun lavprisrute til London av de store befolkningssentre.

- Flere direkteruter er en forutsetning for å lykkes som turistland. Det er et problem for norsk reiseliv at vi ikke har et lavprisselskap som satser knallhardt på å få turister til Norge, sier reisedirektør Hilde Charlotte Solheim i HSH til avisen.

Spesielt ønsker hun seg ruter til de store befolkningssentrene i Nord- Europa.

- Lavprisfly skaper marked der de opererer. Turister reiser dit man kan reise. Det er mange av oss som har reist på langweekend til et sted fordi de har fått billige flybilletter dit, sier hun.

Utlandet frister
Mens utenlandstrafikken på norske flyplasser har økt markant i år i forhold til i fjor, har det vært liten vekst i innenlandstrafikken, viser passasjerstatistikken fra Oslo lufthavn og Avinor.

- Det er tydelig at det er utlandet som har fristet. Det skyldes nok stor aktivitet og store tilbud fra flyselskapene og at chartertrafikken har tatt seg opp, sier informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen, Jo Kobro, til VG Nett.

Samtidig minner Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge om at flyene også frakter turister inn i Norge, selv om størsteparten av utenlandstrafikken handler om å fly nordmenn ut.

- Tallene til Statistisk Sentralbyrå viser at det er en økning i turisme også innenlands, men at den er større utenlands, sier han til avisen.

Thumbnail Image: