Tok gull og sølv i nordisk mesterskap

Servitørlærlinger fra Statholdergaarden kapret gullet, mens kokkelærlinger fra Rica Nidelven Hotel tok sølv i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Publisert Sist oppdatert

Under konkurransen i Stockholm sørget servitørlærlingene Einar Bakkemoen Staaland og Benjamin Rydjord Ausland fra Statholdergaarden sørget for den første norske seieren i mesterskapet siden 2011. Også den gangen var det servitørlærlinger fra Statholdergaarden som vant.

– Utrolig gøy, sier Einar Bakkemoen Staaland.

Pallplassering ble det også på de norske kokkelærlingene i årets mesterskap.

Leopold Roze og Håvard Werkland, lærlinger ved Rica Nidelven Hotel i Trondheim, noterte seg for sølv i konkurransen.

Internasjonal erfaring

– Det sier noe om nivået på kokk- og servitørlærlingene våre når vi får første- og andreplass i et nordisk mesterskap. Dette gir lærlingene internasjonal erfaring og mange nye kontakter i kokk- og servitørmiljøet i Norden, sier fagsjef for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv, Eddy Kjær.

I det årlige mesterskapet konkurrerer norske kokk- og servitørlærlinger mot lærlinger fra Sverige, Danmark, Finland og Island.

Slik ble topp tre-plasseringene:

Servitører:

1. plass: Norge

2. plass: Sverige

3. plass: Finland

Kokker:

1. plass: Sverige

2. plass: Norge

3. plass: Island

Lærlingene konkurrerte hele fredag og lørdag før vinnerne ble utropt på en festmiddag lørdag kveld.

– Det var en mildt sagt spennende og nervepirrende middag, men det var dritkult å vinne, sier servitørlærling Einar Bakkemoen Staaland.

– Fikk til sørvisen

– Jeg hadde ikke så god følelse etter den første dagen, men dag to fikk vi til sørvisen veldig bra. Vi hadde den gode følelsen, men vi visste selvfølgelig ikke hvordan de andre lagene hadde gjort det. Men det er det som er spennende med slike konkurranser, sier han.

Kokkelærlingene Leopold Roze og Håvard Werkland fra Rica Nidelven Hotel sier konkurransen var krevende.

– Det var et høyt nivå på konkurransen. Oppgavene var harde, men det var veldig lærerikt. Gull var planen, men det ble sølv og pallen, konstaterer de.

Neste år i Norge

NHO Reiseliv og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Island og Finland veksler på å arrangere Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

Sist mesterskapet ble arrangert i Norge, var i Sørumsand i 2010.

 

 

I 2015 er det igjen Norges tur til å være vertskap. Da skal mesterskapet arrangeres på Strinda videregående skole i Trondheim.

Powered by Labrador CMS