Her er de nye norske stjerne-restaurantene

Ylijali og Fauna er Norges to nye stjernerestauranter i Michelin-guiden. 

Publisert Sist oppdatert

Det melder godt.no onsdag formiddag. Nettstedet melder også at de andre Oslo-restaurantene beholder sine stjerner. Det betyr at Maaemo fremdeles har to, mens Statholdergaarden og Bagatelle har én stjerne hver.

Tre restauranter får hver sin BIB Gourmand, en betegnelse som betyr at spisestedet tilbyr på utmerket og rimelig mat. Disse er Restaurant Eik, Lille B og Oro Bar & Grill.

Utrolig glad

- Jeg er utrolig glad, alle har det helt fantastisk nå. Vi har lagt ned utrolig mye arbeid for å kunne servere best mulig mat. Når vi da får en slik anerkjennelse så føles det helt herlig, sier Even Ramsvik til godt.no.

Han framhever at stjernern vil hjelpe restauranten til å få flere gjester og et internasjonalt klientell.

Restaurant Faunas Bjørn Svensson ble tatt på sengen da nettstedet ringte og gratulerte med stjerne. 

- Hva er det du sier? Dette har ikke vært i tankene mine.Jeg våknet nå nettopp fordi jeg trodde det var noen som skulle booke bord når du ringte, sier Svensson til Godt.

Nordisk guide

På Michelin-guidens pressekonferanse på Grand Hotel i Oslo har internanasjonal direktør Michael Ellis i dag offentliggjort at det blir en egen nordisk utgave av redtaurantbibelen. Det melder dn.no.

- Det er fantastisk å se den revolusjonen som skjer i Norden. Det får nå oppmerksomhet over hele verden og setter Norden på det gastronomiske kartet. Nordisk mat har blitt synonymt med noe som skjer bare her – og som sprer seg over hele verden nå. Derfor lanserer vi neste år for første gang en egen nordisk guide, sier Ellis.

Det siste året har Oslo hatt fire Michelin-stjerner fordelt på tre restauranter. 

I Norden er Oslo den minst premierte restaurantbyen i Skandianavia. Bare i Stockholm var det i fjor åtte Michelin-restauranter og åtte spisesteder med BiB Gourmand, som betyr at spisestedet byr på utmerket og rimelig mat.

 

 

Powered by Labrador CMS