Skostredets fine dining-restaurant Omakase by Sergey Pak sikret en stjerne under Michelin-utdelingen i Danmark.

To nye stjerner til Bergen:

– Bergen har utviklet seg til å bli Norges fremste by for matopplevelser

Under den prestisjetunge utdelingen av Michelin-stjernene i Danmark ble det en festdag for Bergen. To av byens restauranter, Gaptrast og Omakase by Sergey Pak, ble tildelt hver sin ettertraktede stjerne, og dermed styrker Bergen sin posisjon som en ledende kulinarisk destinasjon i Norge.

Bergen har de siste årene utmerket seg som matby, og mandagens utdeling markerer nok en milepæl for både restaurantbransjen og byen. De to prisvinnende restaurantene har utmerket seg med sin dedikasjon til kvalitet, kreativitet og bruk av førsteklasses lokale råvarer.

Omakase by Sergey Pak er Skostredet Hotels fine dining-restaurant med fokus på norske råvarer, med teknikker fra det japanske kjøkken.

Omakase er et japansk uttrykk som betyr «jeg overlater det til deg». De Bergenske skriver på sine hjemmesider at hos dem betyr det at gjestene overlater valget av retter til restaurantens head chef.

– Vårt fokus har utelukkende vært å skape gode matopplevelser basert på våre fantastiske råvarer fra Vestlandet. Å få denne utmerkelsen fra Michelin-guiden er en stor inspirasjon for vår videre satsing, sier Sergey Pak og Kjetil Smørås fra Omakase by Sergey Pak.

Også Kristian B. Vangen og Øystein Ellingsen på Gaptrast er stolte:

– Dette er utrolig stort, en stjerne i løpet av første åpningsår er vanvittig! Det er nå jobben begynner, vi skal høyere opp, og jobber hver dag med å bli bedre, sier Kristian B. Vangen og Øystein Ellingsen på Gaptrast entusiastisk.

Kristian B. Vangen og Øystein Ellingsen på Gaptrast.

Tredje stjerne til Bergen

Bergen har allerede en Michelin-stjerne på restauranten Lysverket, og Christopher Haatuft ønsker de nye stjernene velkommen.

– Det er veldig bra at vi får to nye stjerner til byen, slik at folk får øynene opp for at det er flere gode restauranter her. I restaurantmiljøet i Bergen er vi alle kolleger, og heier på hverandre. Jo flere gode restauranter, jo flere grunner til å besøke byen, sier Haatuft.

Haatuft trekker også frem at tilgangen på gode lokale råvarer har blitt mye bedre.

– Gledens dag

Ordfører Marit Warncke er feststemt: 

– Dette er en gledens dag for Bergen! Våre lokale matopplevelser blir nok en gang satt på verdenskartet, og det vil bidra til økt interesse for byen, både blant bergensere og de som kommer hit for å oppleve alt vi har å by på. Her ligger det knallhard arbeid og en kjærlighet til faget bak- og dette er en stor inspirasjon for hele byens kulinariske miljø.

Reiselivsdirektør Anders Nyland legger til: 

– Dette er en bekreftelse på at Bergen har utviklet seg til å bli Norges fremste by for matopplevelser.

Matanmelder Ove Svendsen i Bergensavisen (BA) har fulgt utviklingen de siste årene. 

– I en by med flere som opererer på høyt nivå får man en strøm av kreativitet og inspirasjon. Jeg har spist mye på Michelin-restauranter i Europa, og mange er milevis unna det høye nivået vi har på matkvalitet i Bergen, sier Svendsen.

Michelin-guiden fremhever restauranter av eksepsjonell kvalitet verden over, og årets utdeling har nok en gang satt Bergen på det internasjonale gastronomiske kartet.

Med denne anerkjennelsen håper byens kulinariske miljø å tiltrekke seg enda flere matelskere fra både inn- og utland.

Powered by Labrador CMS