Gin på japansk

Jinzu er en helt ny premium gin med britiske røtter og japanske planter.

Publisert

Jinzu er utviklet av den unge bartenderen Dee Davies, og beskrives som «en delikat, kompleks gin som kombinerer hennes britiske røtter med hennes lidenskap for Japans unike planteliv».

Et lite snevet av sake gir en fløyelsmyk finish, og er en uventet vri i klassiske cocktails og moderne drinker. Sagt med en markedsførers ord: Dette er en gin for de som vil utforske verdenen av premium gin med en japansk touch.

Ble inspirert på ferie

Dee Davies vokste opp i-vest England, men allerede tidlig i tenårene ble hun fascinert av den japanske kulturen, noe som virkelig gav sitt utspring etter en familieferie til Japan da hun var 16 år. Som bartender i Bristol fikk Dee en lidenskap for gin, og hun eksperimenterte mye med ulike brands og smakskombinasjoner.

I 2013 deltok og vant hun konkurransen «Show Your Spirit», en konkurranse som inviterer bartendere til å foreslå deres «dream spirit», der vinnerforslaget blir produsert. Slik ble Jinzu ble født. Hennes ønske var å jobbe med en typisk britisk gin som base, og ønsket å kombinere dette med sin lidenskap for Japan.

Tilsettes sake

Prosessen begynner med en nøytralkornet sprit på kobberfat hvor einebær, koriander og kvanner blir tilsatt underveis. Videre i prosessen blir smakene av Yuzu-sitrusfrukter og japanske kirsebærsblomster tilsatt. Prosessen avsluttes ved å blande inn premium-destillert Junmai sake for å gi den distinkte sake-finishen.

Blant hundrevis av internasjonale bidrag til «Show Your Spirit», ble Davis kåret til vinneren.

– Jeg ønsket å lage en gin som fanger mine to lidenskaper, britisk gin og Japan. Det er viktig for min kreasjon å ha et hint av einebær, og jeg føler at kirsebærblomster er selve symbolet for Japan. Jeg er utrolig glad for å få lansere min egen gin, og det har vært et surrealistisk og overveldende år der jeg har fått følge min prosess hele veien. Jeg kan virkelig ikke tro at den nå er blitt en realitet, sier Dee.

Tilgjengelig nå

Navnet har den fått etter den japanske elven Jinzu hvor det langs elvebredden vokser 1000 kirsebærtrær. Jinzu leveres i en vakker enkel flaske dekorert med en blomstrende kirsebærgren; en luftig gjengivelse av Jinzu elven.

Jinzu er et nytt tilskudd for gin og cocktail-entusiaster som ønsker en nyskapende vri på sin gin. Den er nå tilgjengelig hos utvalgte barer og forhandlere.

Powered by Labrador CMS