TAR GREP: Kim Søyland (t.v.), Jama Awaleh og Jennie Haga har ansvaret for å fylle lokalene med folk.

Gir nytt liv til "Bagatelle-huset"

I lokalene som tidligere huset gourmetrestaurantene Bagatelle og Lille B er et nytt konsept i ferd med å ta form. Se hva eierne planlegger.

Publisert

1. november åpner det som skal bli Oslos største samlingsplass mellom Egertorget og Holmenkollen, og navnet lyder som adressen; Bygdøy Allé 3.

Etter at Bagatelle måtte legge ned i 2014 og søsterrestauranten Lille B led samme skjebne året etter, har lokalene i Bygdøy Allé stått tomme. Det var før Kim Søyland og Jama Awaleh bestemte seg for å børste støv av lokalene og bygge opp et helt nytt restaurant- og barkonsept i tilknytning til Solli Plass.

Kvalitet i alle ledd

Restauranten vil ligge i Lille Bs gamle lokaler, og der er det først og fremst lagt vekt på kvalitet og gode råvarer. De vil servere mat fra et internasjonalt kjøkken, med deres egne nordiske vri. På lunsjmenyen har de alt fra østers til avocadotoast, mens middagsmenyen byr på spennende retter som savoykål med sort trøffel og gratinerte sjøkreps.

De har hentet inn Andreas Eliassen som kjøkkensjef, som blant annet har jobbet på den tidligere Michelin-restauranten Le Canard i tillegg til Feinschmecker, Grefsenkollen og Nedre Foss Gård.

– Med Andreas om bord er vi sikre på at maten er i de aller tryggeste hender. I restauranten vil vi servere alt fra enklere middagsretter til fem-retters middag paret med god vin, og vi har fått med oss hele syv sommelierer på laget. Vi har også satt oss et hårete mål om å tilby byens beste Afternoon Tea, forteller daglig leder ved Bygdøy Allé 3, Jennie Haga, som tidligere har jobbet som restaurantsjef og vinansvarlig på Miss Sophie, Alex Sushi og Mares.

Reist verden rundt etter inspirasjon

Det har nå gått 16 måneder siden eierduoen overtok lokalene i Bygdøy Allé, og de har gått "all in" med ett mål for øyet; å tilføre bydelen noe nytt. Rundt Solli Plass, og på Frogner generelt, dukker det stadig opp nye steder, men utvalget av kulturtilbud og helhetlige konsepter har til nå vært fraværende i Oslos største bydel.

─ Vi følte at Frogner manglet et opplagt møtested der man kan være fra tidlig formiddag til sent på kvelden. Vi ønsker å tilby et avslappet sted som alle skal føle seg komfortabel med å komme til. Det skal være uformelt og ujålete, men samtidig stilrent, forteller Jama Awaleh.

Både han og medeier Kim Søyland har reist verden rundt for å hente inspirasjon til konseptet, og trålet lignende konsepter i storbyer som New York, Tokyo, London, Barcelona og Paris. Bygdøy Allé 3 vil være det sjette lokalet de lanserer under morselskapet Selskap & Serveringsgruppen. Eierduoen har teft for interiør, og har for vane å ta fullt ansvar for innredningen, men i de nye lokalene har de også fått hjelp av en interiørkonsulent. Alt fra fargevalg, interiør, møbler og innredningen generelt er nøye gjennomtenkt.

Helhetlig konsept

Konseptet er delt inn i tre deler og endrer seg fra dagtid til nattestid. På dagtid har de skapt et miljø hvor folk kan komme og jobbe i en sosial, men avslappet setting. Det er også et egnet sted å ta både mindre og større jobb- og lunsjmøter. Restauranten er åpen fra kl. 11.00, men vil gå fra lunsjmeny til middagsmeny kl. 16.00, og på kveldstid vil det være mulig å ta del i både aktiviteter og kulturelle arrangementer. Dette vil hovedsakelig skje i underetasjen, som tidligere huset Bagatelles sagnomsuste vinkjeller. Andre etasje vil også bli et helt nytt tilskudd i lokalene, hvor de har valgt å bygge vinterhage og terrasse ut mot Frognerveien.

– Det sosiale har vært grunnpilaren i utviklingen av stedet, samtidig som vi har prøvd å skape en følelse av å komme hjem, avslutter Kim Søyland.

Om Bygdøy Allé 3

Bygdøy Allé 3 åpner 1. november klokken 11.00, og vil huse en restaurant, fire barer, selskapsrom, vinterhage og en terrasse. Lokalene strekker seg over tre etasjer, dekker et areal på 890 m2 og rommer totalt 500 gjester. Bygdøy Allé 3 vil åpne kl 11.00 hver dag, og vil holde åpent fram til kl. 03.00 fra onsdag til lørdag og fram til 01.00 søndag til tirsdag. På kveldstid i helgene vil aldersgrensen være 28 år.

Om Selskap & Serveringsgruppen

Jama Awaleh (39) og Kim Søyland (35) står bak Selskap & Serveringsgruppen AS, som eier og drifter et utvalg av konferanse- og selskapslokaler, barer og restauranter i Oslo. Eierduoen etablerte seg som gründere i 2011, da de overtok driften av Stratos. Siden har de åpnet F6, Justisen, Gamle Museet, Nedre Løkka Cocktailbar – og den siste i rekken; Bygdøy Allé 3. I fjor hadde Selskaps & Serveringsgruppen en samlet omsetning på 116 millioner kroner (+24% fra 2016) og et driftsresultat på 9,22 millioner kroner (+36% fra 2016).

Powered by Labrador CMS