Strawberry håper å friste sine kunder til å velge plantebasert.

Strawberry med nyhet på menyen

Lanserer nytt plantebasert alternativ til kjøtt, som ledd i målet om å bli klimanøytrale innen 2030. 

Strawberry har som mål om å redusere klimautslipp og bli klimanøytrale i egen drift innen 2030, og har innført en rekke tiltak for å nå målet. Sist ut er et nytt plantebasert alternativ til kjøtt, som var å finne på menyen til åtte av selskapets hoteller i Norden fra 19. februar. Blant disse er tre hoteller i Norge. 

Nyheten har navnet Juicy Marbles, og er et plantebasert alternativ som minner om kjøtt i utseende, tekstur og smak, i følge en pressemelding fra Strawberry

Retter basert på Juicy Marbles anslås å gi reduserte karbondioksidutslipp med 93 prosent sammenlignet med en tilsvarende rett bestående av storfekjøtt, i følge Strawberry, som sier tanken er å tilby et virkelig smakfullt alternativ til Steak Frites, men med et mer bærekraftig protein fra Juicy Marbles. Retten vil bli servert med tradisjonelt tilbehør som pommes frites og bearnaisesaus.

- I Strawberry er vi overbevist om at mat skal være både smakfullt og bærekraftig. Vår visjon er å tilby gastronomiske opplevelser som ikke går på akkord med vårt engasjement for miljøet, smak eller kvalitet på det vi leverer. Her representerer Juicy Marbles en banebrytende fremtid for matindustrien og det beste fra to verdener - et sensasjonelt måltid som også er bærekraftig og som gjør oss som forbrukere mer bevisst, sier André Johansson, Executive Chef for Norden i Strawberry.

Juicy Marbles bruker naturlige ingredienser som soyaprotein, rødbetejuice, acerola juice og solsikkeolje. For å få gjester til å velge den nye retten med Juicy Marbles som alternativ til retter bestående av kjøtt og fisk, har Strawberry iverksatt et tiltak der de som velger den nye retten, og som deler sine tilbakemeldinger, er med i konkurransen om å vinne bonuspoeng tilsvarende en hotellnatt på et av selskapets hoteller i Norden.

- Vi er veldig stolte over å starte dette samarbeidet med Strawberry, som gjennom dette prosjektet viser vei til en bærekraftig fremtid, sier Conny Swahn, administrerende direktør i Kale Foods, som distribuerer Juicy Marbles i Norden.

I første omgang vil følgende hoteller ha Juicy Marbles på menyen:

  • Quality Hotel Weaver (Mölndal, SE)
  • Clarion Hotel Sign (Stockholm, SE)
  • Clarion Hotel Arlanda (Stockholm/Arlanda, SE)
  • Clarion Hotel Kastrup (København/Kastrup, DK)
  • Quality Hotel River Station (Drammen, NO)
  • Clarion Hotel Gardermoen (Gardermoen, Oslo NO)
  • Quality Hotel Ramsalt (Bodø, NO)
  • Clarion Hotel Helsinki (Helsinki, FI)
Powered by Labrador CMS