
UMAMI Arena:
Årets grønne kokk er tilbake i 2027
Årets grønne kokk er tilbake på UMAMI Arena 2027 for å inspirere og utfordre alle Norges kokker.
Årets grønne kokk er et høydepunkt for alle som brenner for grønnere mat, bærekraft, og nye spennende smaker.
Her møtes noen av landets dyktigste kokker for å tilberede kreative, fargerike og velsmakende treretters menyer med grønnsaker og frukt i sentrum.
– Årets Grønne Kokk skal inspirere kokker til å utforske frukt og grønnsakers fulle potensial og bidra til bærekraftige matvalg, sier direktør Guttorm Rebnes i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
– Med et førsteklasses kjøkken og noen av landets beste kokker på plass, er dette en perfekt arena for å vise frem fremtidens grønne gastronomi og inspirere hele bransjen.
Norsk matkunst
– Under Årets grønne kokk 2025 fikk vi se nye ideer og teknikker vi ikke hadde sett før, uttalte hoveddommer Kjetil Gundersen i oppsummeringen av konkurransen.
Denne nyskapningen er nettopp kjernen i konkurransen.
Inspirerende og profesjonelle rammer
Under UMAMI Arena møtes kokker, produsenter og fagfolk for å se hvordan fremtidens kjøkken formes i praksis.
– Konkurransene tilfører både faglig tyngde og kreativ energi, og vi er stolte over å være arenaen der bransjefolk og spesialister får oppleve dette på nært hold, sier direktør Torill Engelberg for UMAMI Arena.
– Årets grønne kokk arrangeres nå for ellevte gang og har blitt en solid tradisjon hos oss, forteller Torill.
