Team Espeland består av Synva Gjerde (t.v.), Aron Espeland og Eline Sofie Sunde.

Årets Kokk 2025:

Aron Espeland åpner ballet

For deltakerne i Årets kokk er kjøkkenrekkefølgen mer enn bare et nummer, og nå er startrekkefølgen trukket.

Om Årets Kokk 2025

Om Årets kokk og Bocuse d’Or Årets kokk arrangeres hvert oddetallsår av Stiftelsen Norsk Gastronomi og Bocuseakademiet. Vinneren blir Norges offisielle kandidat til Bocuse d’Or – verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Årets kokk 2025 foregår i Stavanger konserthus 23. september.

Når kandidatene vet hvilket kjøkken de skal stå på, og hvem som serverer før og etter, faller de siste taktiske brikkene før konkurransen på plass.

Rekkefølgen påvirker både forberedelser og taktikk, og trekningen vekker alltid spenning blant lagene. Selv om rekkefølgen ikke er avgjørende, gir den deltakerne siste brikke for siste justeringer.

– Som første kjøkken ut er dommerne ekstra skjerpet og fulle av forventning. Da gjelder det å sette standarden høyt allerede fra start. Er man sist ut, kan det lønne seg å gi smakene et ekstra løft, sier Bocuse-kokk og juryleder, Ørjan Johannessen.

– Til syvende og sist er det alltid smaken som teller. Uansett om du er først ut eller sist på kjøkkenet. Det er det som presenteres på tallerkenen som avgjør, avslutter Johannessen.

Her er rekkefølgen for årets konkurranse:

Kjøkken 1: Aron Espeland

Kjøkken 2: Aleksander L. Vartdal

Kjøkken 3: Eli Anne R. Sundset

Kjøkken 4: Christian André Pettersen

Powered by Labrador CMS