De fire kokkene Aaron Espeland (t.v.), Alexander Løkkeberg Vartdal, Eli Anne Rosvold Sundset og Christian Andre Pettersen har tatt ut sine lag for Årets Kokk. Her sammen med styreleder Ørjan Johannessen i det norske Bocuse-akademiet.

Her er de fire lagene i Årets Kokk

Kandidatene i Årets kokk har utpekt sine viktigste medhjelpere blant de fremste i landet. Her kan du se lagene!

Publisert Sist oppdatert

På CV-en har de utfordrende læresteder, internasjonal erfaring, innovative restauranter og mye konkurranseerfaring. 

Med komplette lag og seks måneders forberedelse, er det duket for kokke-thriller i landets mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Tirsdag 23. september går Årets Kokk av stabelen i Stavanger Konserthus. Vinneren av Årets Kokk blir Norges kandidat til Europakvalifiseringen Bocuse d’Or Europe 2026 og i verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2027.

– Det norske uttaket til Bocuse d’Or har rykte på seg for å være blant de mest utfordrende i verden, og for kandidatene er valget av lagkamerater et helt avgjørende for det endelige resultatet, sier styreleder Ørjan Johannessen i det norske Bocuse-akademiet.

– Kandidatene er heldige som i Norge har et stort antall dyktige unge kokker å velge fra. Kandidatene har valgt noen av de mest talentfulle norske kokkene for å konkurrere om seier i Årets kokk og billetten videre til Bocuse d’Or 2027.

Lagene i
Årets kokk 2025 er som følger:

Tim Alexander Ekblad (t.v.), Aleksander Vartdal og Lea Friis Henriksen.

Team Vartdal

Kandidat: Aleksander Løkkeberg Vartdal, 30 år, fra Oslo. Jobber som kokk, kreativ utvikler og matfaglig leder i Thon Hotels.

Commis: Lea Friis-Henriksen, 20 år, fra Bærum. Kokk i Thon Hotels.

Coach: Tim Alexander Ekblad, 33 år, fra Västra Götland i Sverige. Daglig leder på Arakataka og Bistro Fourrage.

Mette Beate Julius (t.v.), Eli Anne Sundset og Ivar Follinglo Moe

Team Sundset

Kandidat: Eli Anne Rosvold Sundset, 25 år fra Leksvik i Indre Fosen. Jobber som sous chef på Tollbua i Trondheim.

Commis: Ivar Follinglo Moe, 21 år fra Trondheim. Junior sous chef på Fagn.

Coach: Mette Beate Julius, 35 år fra Stjørdal/Trondheim. Kjøkkensjef og medeier på Le Bistro.

Sebastian Gibrand (t.v.), Christian Andre Pettersen og Hanna Korvald.

Team CAP

Kandidat: Christian Andre Pettersen, 36 år fra Bodø. Christian er tilknyttet prosjektet Alter Ego i Stavanger/Sandnes som eier og driver.

Commis: Hanna Korvald, 20 år fra Stavanger. Kokk på Spiseriet.

Coach: Sebastian Gibrand, 37 år fra Helsingborg i Sverige. Driver Gibrand/Sjöberg.

Aron Espeland (i midten), sammen med Synva Gjerde og Eline Sofie Sunde.

Team Espeland

Kandidat: Aron Espeland, 29 år fra Bryne. Aron er sous chef ved Brasserie France, Oslo.

Commis: Synva Gjerde, 22 år fra Voss. Tidligere lærling på Vianvang og BrimiBue.

Coach: Eline Sofie Sunde, 28 år fra Sunde.

Powered by Labrador CMS