Verdens beste tapas er norsk!

Verdens beste tapas er norsk!

Vi er best i verden! Kong Felipe VI, Sergio Ramos, Julio Iglesias, Enrique Iglesias og Penélope Cruz. Vi har slått dem alle sammen. Ferran Adrià - can you hear me? Your boys took a hell of a beating!

Bodøværingen Øyvind Bøe Dalelv gikk i går kveld til topps i den internasjonale tapaskonkurransen som ble avholdt i Valladolid.

(Saken fortsetter under bildet av vinnerretten.)

VINNERRETT: Dette er verdens beste tapas.
VINNERRETT: Dette er verdens beste tapas. Foto: Stian Broch


Dette er en konkurranse som er under beskyttelse av Det Kongelige Spanske Gastronomiske Akademi, ved dets president Rafael Ansón. Og i den grad man kan snakke om et offisielt tapasmesterskap så er dette altså det. Det er organisert av sentrale, drivende krefter innen den spanske gastronomien.

Og nå er altså verdens beste tapas norsk. Kåret på deres egen hjemmebane. Det er som om Spania skulle slått oss i VM i rakfisk - i Valdres...

Enstemmig jury

Dette skriver Bocuse d´Or Norge på sine Facebook-sider etter seieren:

"Øyvind tapasrett er den samme som han vant Årets Ganefryd 2017 med under Årets kokk 2017. Øyvind tok også sølvet i Årets kokk, og er en av Norges ledende kokker på konkurranseområdet. Vi i Bocuse d'Or Norge er stolt over innsatsen og gratulerer så mye."

Dette var den enstemmige juryens begrunnelse (raskt oversatt av daglig leder Arne Sørvig):

"Tapasen bringer frem et tydelig inntrykk og smak av sin opprinnelse, nemlig det norske havet. Med landets kjente produkt torsken i både saltet og fersk utgave, kombinert med sprøstekt jordskokk, urter og fersk tang, erobret den norske kokkens ganefryd juryens ganer. Retten klarer på en balansert måte å bringe frem de enkelte ingrediensenes karakteristiske smaksegenskaper i en balansert kombinasjon - som kan smakes i et jafs [som er det en tapas skal gjøre: vår anm.]. Vinneren får tittelen Verdensmester i Tapas 2017, og får med seg en representativ skulptur som pokal, samt 6000 Euro".

Til toppen