KA FARSKEN?: Det ble et godt hotellår i Tromsø i 2019.
KA FARSKEN?: Det ble et godt hotellår i Tromsø i 2019.

Tidenes hotell-år i Tromsø

Tromsø-hotellene knuser alle gamle rekorder på den siste målingen fra Benchmarking Alliance. Også i Stavanger er det godt å være hotellsjef.

Publisert Sist oppdatert


Det er papirutgaven i Dagens Næringsliv som i dag bringer det glade budskap om den norske hotellbransjen.

Tall Bencmarking Alliance har analysert seg frem til viser nemlig at Tromsø- og Stavanger-hotellene er de soleklare vinnerne i 2019.

Belegget i Tromsø er nemlig det høyeste registrerte belegget siden målingene startet i 2007, forteller Peter Wiedestrøm til avisen. Rent faktisk ble 73 prosent av rommene i Tromsø leid ut hver natt i 2019. Etterspørselen var så god at hotelltilbyderne økte romprisene med en hundrelapp i snitt. Revparen ligger på fine 958 kroner.

Lite blod i Stavanger

I 2015 konstaterte Petter Stordalen at "blodet flyter i Stavanger nå" som et bilde på hotellkrisen i byen. Den blødningen har byen tydeligvis fått stoppet.

2019-tallene viser en vekst på 11 prosent i revpar. Belegget er fortsatt ikke på 2008-nivå, hvor 70 prosent av rommene hadde gjester, men 55 prosent er en pen økning fra kriseåret 2016. Da var belegget på 46 prosent.

Når det gjelder andre store byer er det forsiktig optimisme i både Trondheim, Bergen og Oslo. I Trondheim økte prisen, mye takket være Britannias inntog i markedet, i Bergen ble det solgt flere hotellrom enn året før og i Oslo var det nesten 14 prosent flere rom å fylle på grunn av flere nyetableringer. De klarte ikke å helt matche den veksten, men 11,2 prosent økning i belegg er uansett bedre enn noen andre byer.

Powered by Labrador CMS