TIL SCANDIC: Hotel Alexandra blir med i Scandic-familen fra nyttår.

Scandic dobler i Molde

Scandic vokser videre i Norge. Fra 1. januar 2019 overtar hotellkjeden driften av Hotel Alexandra i Molde fra Nordic Choice. Det blir Scandics andre hotell i rosenes by.

Publisert

Hotel Alexandra ligger sentralt i byen, like ved havnen og med utsikt utover Romsdalsfjorden.

– Jeg er stolt over at dette ærverdige hotellet blir en del av Scandic-familien og at vi styrker vår tilstedeværelse i Molde og på Nord-Vestlandet som er et viktig område for Scandic. Med overtagelsen av Hotel Alexandra, sammen med vår eksisterende kapasitet på Scandic Seilet, blir det enklere enn noen gang å avholde store kurs og konferanser i vakre Molde, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Et tradisjonsrikt hotell 

Hotellet åpnet for første gang i 1883. De senere årene har hotellet blitt renovert, men særpreget er ivaretatt, og det vil det fortsatt bli.

– Sammen med huseier Pandox vil vi investere ca. 30 millioner kroner i renovering i forbindelse med overtagelsen. Rom, bad og tekniske installasjoner prioriteres, men hotellets originaliteter, som «de gamle Stuene», vil bestå. Det er viktig for oss å beholde og bevare hotellet som et sentralt samlingspunkt i Molde, sier Steen-Mevold.

Fasilitetene og den korte avstanden til bylivets kulturtilbud, gjør Hotel Alexandra til et naturlig valg for både lokalbefolkning og tilreisende. Hotellet har 165 rom og hele 14 møterom som kan brukes til konferanser, selskaper og arrangementer.

Vil ha større konferanser

Hotellet stenger i en drøy uke etter nyttår, og åpner igjen som Scandic Alexandra Molde. Scandic har allerede Scandic Seilet i Molde, og til sammen vil hotellkjeden kunne tilby hele 389 rom og dermed ruste Molde for større konferanser.

– Når vi åpner hotell nummer to i Molde får vi en etterlengtet større romkapasitet som vil gjøre det mer sømløst og mer attraktivt å legge store konferanser til byen. Fra før har vi god konferansekapasitet på Scandic Seilet med byens storstue, Bjørnsonsalen, og nå får vi også ytterligere 14 nye møterom som bidrar til større fleksibilitet for arrangører av møter og konferanser, sier Steen-Mevold.

Ser frem til samarbeid

Hotelldirektør for Scandic Seilet, Vanja Langsåvold Braute, gleder seg til åpningen av det nye hotellet.

– Scandic Alexandra Molde vil styrke både oss og hele Molde by. Vi på Scandic Seilet ser frem til et tett og godt samarbeid, særlig med å trekke flere større arrangementer til byen, sier hun.

Overtar fra Choice

I dag er Hotel Alexandra en del av Nordic Choice Hotels og eies av Pandox. Pandox er blant Scandics viktigste samarbeidspartnere.

– Dette blir vårt 16. hotell i Norge som vi drifter og som Pandox eier eller opererer. Vi overtar alle forpliktelser overfor de ansatte, og ønsker de hjertelig velkommen til Scandic-familien, sier Steen-Mevold.

– Vi er svært fornøyd med å få inn Scandic som ny operatør for Hotel Alexandra, og vi ser frem imot å videreutvikle hotellet sammen. Scandic og Pandox har en lang historikk, og vi samarbeider godt på hotelleiendommer i hele Norden, sier Erik Hvesser, Senior Vice President og Director of Property Management Nordics i Pandox.

Fakta Scandic Alexandra Molde

Hotel Alexandra har 165 rom, og huseier Pandox og Scandic vil bruke ca. 30 millioner kroner på renovering av rom, bad og det tekniske anlegget. I hotellets toppetasje ligger Alexandra-suiten på 160 kvm med egen terrasse og panoramautsikt over fjorden. Hotellet har en restaurant som serverer frokost, lunsj og middag. I tillegg finnes treningsrom og 14 møterom med plass til totalt 750 gjester. Hotellet har en sentral beliggenhet like ved havnen i sentrum av Molde.

Powered by Labrador CMS