Under ble tildelt Reiselivsprisen 2019 under Innovasjon Norges årlige arrangement «Kickoff reiseliv» i Oslo.

Reiselivsprisen 2019 til Under

Under ble tildelt Reiselivsprisen 2019.  – En velfortjent pris til en bedrift som satser, inspirerer og skaper unike gjesteopplevelser med bærekraft i sentrum, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Publisert

Hvert år deler Innovasjon Norge ut Reiselivsprisen til en person, bedrift eller nettverk, som har introdusert en nyskapende reiselivsopplevelse eller videreutviklet en eksisterende reiselivsopplevelse på en innovativ måte. Opplevelsen skal ha bidratt til reiselivsbedriftens suksess og hatt en positiv innvirkning på Norge som reisemål.

I år valgte juryen å dele ut Reiselivsprisen til "undervannsrestauranten" Under i Spangereid ved Lindesnes. Den ambisiøse satsingen, med sin unike arkitektur og bærekraftige målsetting, har i løpet av sin relativt korte eksistens satt både sitt eget lokalmiljø og Sørlandet på kartet.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen på vegne av Innovasjon Norge.

– Under er en totalpakke som byr på en unik opplevelse, innovativ arkitektur og lokale matopplevelser i verdensklasse. Dette er et bærekraftig reiselivsprodukt Norge med rette kan være stolt av, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen under utdelingen.

En medlemsbedrift som viser vei

Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, er imponert over hva restaurant Under har utrettet siden åpningen.

- Under er en unik reiselivsbedrift, både sett med norske og internasjonale øyne.  Kombinasjonen av arkitektur, mat og havforskning gjør at interessen for Under skaper oppmerksomhet på arenaer som restauranter vanligvis ikke er synlige i. Unders bærekraftige modell, spesiselt når det kommer til  bruk av lokale leverandører, er et eksempel til etterfølgelse. De er en bedrift vi er stolte av å ha med på laget, sier Krohn Devold.

Vinner 250 000 kroner

Vinneren av Reiselivsprisen mottar diplom, deltagelse på neste års Norwegian Travel Workshop (NTW) i Trondheim og 250.000 kroner. De to øvrige finalistene, som i år var Foldvik Familiepark og Hvitserkof Norway mottar hver 50.000 kroner og fri deltakelse på NTW.

Powered by Labrador CMS