FULLT KJØR: Fulle hus og stormende jubel er akkurat hva driverne ønsket seg i åpningshelgen.

Knall åpningshelg i Torggata

I helgen gjenoppstod Torggata Bad gjenoppstår som matmarked i form av Oslo Street Food. Målet er å bli Oslos nye storstue for mat og drikke.

Publisert

Lørdag åpnet Oslo Street Food dørene i de ærverdige lokalene til Torggata Bad i Oslo sentrum. Vegg i vegg med Rockefeller Scene og et steinkast fra Youngstorget, finner man nå 16 nye spisesteder, 3 barer, kaffe- og iskrembar og 500 sitteplasser under samme tak. På menyen står street food fra alle verdenshjørner, men Oslos nye storstue for mat og drikke er mer enn bare et spisested.

– Street food-kulturen er grunnleggende sosial og uformell, og vi ønsker at huset skal bli et møtested for mat, kultur og mangfold i Oslo, sier Dan Husted og Toni Jørgensen i Oslo Street Food. 

På sin egen FB-side har de også lagt ut følgende "takketale": 

"Takk for en fantastisk åpningshelg! Vi tar en liten pause og holder stengt i dag for å fylle på med varer og gjøre noen tilpasninger! Matbodene er som vanlig åpent fra klokken 11:00 i morgen og utover."

Drømmelokale

FIKK ÆREN: Kamzy Gunaratnam, varaordfører i Oslo, Christen Wikborg, Gårdeier og Wilhelm Larsen, Styreleder i Oslo Street Food.

De to har begge vært med på å sette Danmark på det internasjonale gatemat-kartet som medstiftere av blant annet Copenhagen, Aalborg og Aarhus Street Food. De to danske street food-pionerene var aldri i tvil om de skulle slenge seg med da lokale krefter fra norsk restaurantbransje ønsket å starte opp et lignende marked i Oslo. 

Sammen med Wilhelm Larsen og Christian Grosvold har de funnet drømmelokalet i Torggata Bad. At det nettopp ble den gamle badebygningen som skulle sette rammene for Oslo Street Food, synes gründerne av Oslo Street Food er fantastisk. I over 60 år strømmet nemlig osloborgerne hit for å nyte byens største kommunale bad. 

– Vi vil hylle bygningens opprinnelse som et viktig sosialt samlingspunkt, et sted alle kan komme for å dele opplevelser og selv oppleve mangfold, sier gründerne.

Hos Oslo Street Food får man et godt måltid for mellom 150-250 kroner. Huset holder åpent sju dager i uken, fra lunsj til nattmat og siste stopp på vei hjem. 

– Her er alle velkommen - fra veganere til kjøttetere, barn og voksne, uansett bakgrunn. I street food kan alle finne noe de liker, og man deler like mye en opplevelse som et måltid, sier Toni Jørgensen.

Gjenbruk og bærekraft

Torggata Bad ble ferdig totalrenovert i fjor sommer, og under den videre ombyggingen til matmarked har gjenbruk og bærekraft stått i høysetet. Bjelker fra en sammenrast låve i Grimstad får nytt liv her, det samme gjelder gamle vitrineskap fra Historisk Museum i København. Og i det gamle bassenget finner man nå selvfølgelig en bassengbar. 

– Det er viktig å få frem at vi her løfter i flokk. Det er ingen enkeltperson som står bak Oslo Street Food. Her er det 16 ulike entreprenører som har jobbet på spreng i flere måneder. Noen har lang erfaring fra servering, mens andre starter med dette sin aller første restaurant, sier Dan Husted.

Samtlige serveringssteder hos Oslo Street Food vil jobbe for å redusere matsvinn, samtidig som resirkulering og kompostering blir en naturlig del av driften. 

Vil bli en viktig møteplass

Huseier Christen Wikborg tror osloboerne vil ta godt imot det nye tilskuddet til byens kultur og matscene.

– Vi har stor tro på at Oslo Street Food vil være komplementerende for både bygget og området som helhet med sitt brede og folkelige mattilbud. Fra før har vi virksomheter som Åpen Scene, Tilt, Oslo Bar & Bowling og Rockefeller i bygget og med Oslo Street Food i spissen har vi stor tro på at vi Torggata Bad blir en av byens viktigste møteplasser.

Fakta og kontaktinformasjon:

  • Oslo Street Food - Torggata Bad - Torggata 16
  • Street Food-marked som åpner 2. Februar.
  • 16 matboder, 3 barer, kaffebar og uteservering i sesong.
  • Åpningstider: Mandag til søndag. Matservering fra 11-22, barene er åpne til 03.30 i helgene.
  • Kapasitet: 500 sitteplasser.
  • Uteservering: 250 sitteplasser
Powered by Labrador CMS