Rett inn med to stjerner

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Nykommeren Maaemo i Oslo er tildelt to stjerner i årets Michelin-guide. Dette er historisk i nordisk sammenheng. 

– Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden til nrk.no.

 

- Jobber beinhardt

Le Canard stengte dørene i sommer, og da var det bare tre restauranter igjen i Norge med stjerner i Michelin-guiden. Kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang ser på stjernedrysset som en kjempeklapp på skulderen til alle de ansatte ved restauranten. 

- Vi jobber beinhardt og forsøker å bli bedre for hver dag som går, sier han til nrk.no. 

Erik Underthuns restaurant Feinschmecker hvor Holmboe-Bang har jobbet tidligere, mistet i år sin stjerne etter å ha hatt den 19 år på rad. 

– Det er klart vi er litt skuffet. Det har vært 19 gledens år med Michelin-stjerne, men livet går videre. Dette er leit for de ansatte og kanskje for noen av våre faste gjester, sier Underthun til NRK.no.

 

Fem stjerner

Totalt har fire norske restauranter fått fem stjerner i årets utgave av Michelin-guiden. I tillegg til Maaemos to stjerner fikk Bagatelle (ny), Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate en stjerne hver. Tre restauranter har fått utmerkelsen Bib Gourmand - merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris. Disse var Lille B (ny), restauranteik og Oro Bar & Grill.

Teaser:

Nykommeren Maaemo i Oslo er tildelt to stjerner i årets Michelin-guide. Dette er historisk i nordisk sammenheng. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Maaemo legger stor vekt på bruk av lokale råvarer som er produseres med innlevelse og kjærlighet. (skjermdump fra maaemo.no)