Hjerneføde i Trøndelag

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Radisson Blu og Park Inn hotellene innfører det nye matkonseptet Brain Food som standard møteforpleining i Trøndelag. Konseptet skal bidra til at både kropp og hjerne er på topp gjennom dagen. 

Høy hjerneaktivitet, optimal konsentrasjonsevne og opplagte møtedeltakere er et godt utgangspunkt for et vellykket møte, og under lanseringen av Brain Food i Trøndelag understreket trimdronning Kari Jaquesson hvor viktig det er med riktig ernæring for å yte maksimalt under trening så vel som i møter. Hjernemat-konseptet er tilpasset det norske markedet gjennom tett samarbeid med BAMA og ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky. 

Arsky understreker at Brain Food handler om sunnhet, smak og velvære med fokus på økt opplagthet og overskudd hos møtedeltakerne. 

– Maten vi spiser påvirker tenkeevnen vår. Hvitt kjøtt, fisk, frukt, kornprodukter og grønt har dokumentert positiv effekt på oss. Det gir energi og det er balansert ernæringsmessig. Og man trenger ikke gå på kompromiss med god smak. Brain Food er smak og sunnhet i en svært god kombinasjon, sier Arsky.

Hoveprinsippene i Brain Food er mer fisk, fullkorn, egg, frukt og grønnsaker, primært lokale og friske råvarer, rene råvarer med minimal industriell prosessering, mindre kjøtt og alltid fettinnhold på maks ti prosent, naturlig søtet og aldri mer enn ti prosent tilsatt sukker samt fokus på kvalitets- og smaksopplevelser som skjerper sansene. 

 

App

Ved introduksjonen av Brain Food lanseres også en smart phone applikasjon som blant annet inneholder oppskrifter på Brain Food, intervjuer med ernæringsekspert og informasjon om de seks prinsippene. Hver måned eblir det lansert ti nye oppskrufter. Man får tilgang på barcoden på annonser, brosjyrer og på radissonblu.no.

 

Opprettholder konsentrasjon
Peter Anker-Møller, General Manager ved Radisson Blu Royal Garden, understreker at det nye konseptet er en del av hotellkjedens forsøk på å gi møtedeltagerne optimale betingelser for en suksessfull møteopplevelse.
– Vi har hele tiden fokus på å forbedre vår service og kvalitet, så når vi skjønte at møteplanleggerne ønsket mat som kunne hjelpe dem med å holde energi, inspirasjon og konsentrasjon oppe over lang tid satte vi i gang. Brain Food er skreddersydd for å opprettholde konsentrasjonen siden forpleiningen sikrer at innlæring og konsentrasjon holdes på topp hos møtedeltagerne, sier Peter Anker-Møller.


 
Lønnsomt med Brain Food
– Gjennom denne kostholdsendringen håper vi å få tilbakemeldinger fra våre møtekjøpere på at deres deltagere er mer opplagte og konsentrerte enn tidligere. Det optimale vil jo være hvis noen melder tilbake at deres deltagere har fått mer energi, at de får mer med seg av kursene og at de som et resultatet av dette også leverer bedre resultater for bedriften, avslutter Anker-Møller.   


 
Standard møteforpleining
Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har tilpasset konseptet i Trøndelag. Hun har fått lokal bistand fra kjøkkensjefene Henrik Svendsen ved Radisson Blu Royal Garden, og Hans Johan Frøset ved Radisson Blu Hotel Trondheim Airport.
Fremover blir konseptet standard møteforpleining, og det innføres på alle Radisson Blu og Park Inn hoteller i Norge.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Matkonseptet Brain Food, som er god smak og sunnhet i kombinasjon, sikrer at kurs og konferansedeltagere holder seg friske, opplagte og konsentrerte gjennom lange dager. (Foto: Nina Mørk)