Enda mer økologisk på Foodexpo

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Den danske regjeringen har kunngjort at 60 prosent av offentlige måltider fremover skal være økologisk, og Foodexpo i MCH Messecenter Herning følger opp med et utvidet økologisk område hos Økologisk Landsforening. 

Vedtaket i den nye finansloven innebærer at 60 prosent av de rundt 500.000 måltidene som serveres på offentlige institusjoner i Danmark på sikt skal bestå av økologiske råvarer. Dette blir garantert et tema på Foodexpos økologiske område under messen som finner sted i Herning fra 18. til 20. mars neste år.

 - Vi forsøker å hente impulser fra det som setter dagsorden for våre besøkende akkurat nå. Med det nye tiltaket i finansloven mener vi at det var viktig å utvide det økologiske området og på den måten tilby enda mer inspirasjon og veiledning til de besøkende. Vi er derfor glade for at Økologisk Landsforening har 32 økologiske utstillere med på Foodexpo 2012, sier prosjektleder Henriette Træholt i en pressemelding.

Til sammenlikning var det 17 utstillere representert på Økologisk Landsforenings stand på Foodexpo for to år siden.

 

Begeistring

Økologisk Landsforening er begestiret for Foodexpo.

- Det er mer relevant enn noensinne å sette fokus på økologi i offentlige kjøkkener og vi ser Foodexpo som en god plattform for å vise hele palletten av muligheter og den store variasjonen som også finnes blant økologiske varer, sier Rikke Grønning, foodservice medarbeider i Økologisk Landsforening.

Hun fokuserer også på at omleggingen til økologisk kjøkken ikke nødvendigvis behøver å bety et brudd på fastlagte budsjetter.

- Det er også noe av det vi kan guide i på messen. Vi gleder oss til Foodexpos utvidede økologi område. For oss er messen den førende matvaremessen i Danmark og det sted vi kan komme i kontakt med alle kjøkkener og produsenter, sier hun.

Foodexpo er Nordens viktigste fagmesse for Foodservice&Catering, Hotell & Restaurant og Detaljhandel. 

Danmarks regjering har i sitt finanslovsutspill satt av 72 millioner kroner over to år til blant annet omlegging av offentlige kjøkkener til økologi.

Teaser:

Den Danske regjering har kunngjort at 60 prosent av offentlig matservering fremover skal være økologisk, og Foodexpo i MCH Messecenter Herning følger opp med et utvidet økologisk område hos Økologisk Landsforening. 

Main Image:
Thumbnail Image: