Bølgen og Mois åttende

Publisert Sist oppdatert

Trond Moi (t.v.) og kjøkkensjef Fredrik Frosthammer smaker på maten før åpningskvelden på Tjuvholmen.

Rett over brua fra Aker Brygge ligger Trond Moi og Toralf Bølgens nye spisested. Eller bar og brasserie, som de to matelskerne kaller det.

Her finner man det meste. Fra den uhøytidelige baren og uteserveringen mot vest, til den finere middagsdelen litt lengre inne i det 50 meter lange lokalet som er tegnet av arkitektfirmaet Snøhetta og dekorert med Ahas Magne Furuholmens store bilder. Lokalet er røft og stilig samtidig og med en ung og serviceinnstilt betjening kan dette bli et samlingssted for mange.

– Det skal i alle fall ikke stå på plassen. Vi har drøyt 200 sitteplasser inne og det samme ute, sier Toralf Bølgen mens han viser rundt.

Toralf Bølgen er fornøyd med det nye spisestedet på Tjuvholmen. Både rustikt ........

Menyen strekker seg fra pizza, via hamburger til ”Dagens Høydepunkt”, en tre, fire eller fem retters komponert av det man har fått tak i av første kvalitets råvarer den dagen. En treretters til 465 kroner høres ikke galt ut og når enkelte av vinene på kartet holder seg under både fire og fem hundre kroners grensa blir det ikke helt tomt i lommeboka etter et besøk.

Vårt tips er at Den store fisk og skalldyrplatå samt dampede blåskjell over et eller to glass Sancerre Riffault Loire, kan bli noe som selger når sommersola kaster sine siste stråler over Tjuvholmen til sommeren.

Brasseriet på Tjuvholmen serverer også frokost hver dag og på torsdag, fredag og lørdag er det lange kvelder, der lyset dempes og musikken skrues opp etter at kjøkkenet er stengt.

.......... og stilig.

– Frokosten er ikke det vi tjener mest penger på, men mange av våre frokostgjester andre steder er blitt våre faste lunsj og middagsgjester med årene. Og det er en uvurderlig sideeffekt av frokosten, sier Toral Bølgen.

Thumbnail Image: