Kinderegget på Fornebu

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

10. mars åpnet Nordic Choice og Stordalen  hotell på Fornebu. Navnet er Quality Hotel Expo.

 

 


 

– Dette er unikt i Nordisk sammenheng, sier en entusiastisk utbygger Anders Buchardt og sikter til at prosjektet K2 på Fornebu er blitt hotell, kontorer og et vitensenter åpent for publikum. Alt i samme bygg. De kommunale reguleringsplanene ga i utgangspunktet tillatelse til ubygging av 30.000 kvadratmeter. Dette var imidlertid for stort både for hotell og for kontorbygg alene. Løsningen ble et bygg hvor Nordic Choice råder hotellgrunn i byggets ene retning og Aker Solutions boltrer seg i nye kontorer i den andre delen. Sistnevnte har også en aktiv rolle i forhold til byggets tredje leietager; et teknologi- og opplevelsessenteret som får navnet Enginerium, Disse tre deler fasiliteter som restaurant, kafé, vrimleområder og ellers funksjoner det er naturlig å dele. K2 ligger vis a vis Telenor Arena og kan i tillegg skilte med fjordutsikt.

 

Det er store vrimleområder I K2 bygget. Disse kan benyttes både av hotellets gjester og Aker Solutions ansatte. (Ill.Haptic /DiizGroup)

 

Grønn konferansedesign
Petter Stordalen er kjent for å ha ekstra forkjærlighet for økologisk frokost, miljøvennlige løsninger og en ellers grønn tankegang. På dette hotellet er det naturen som får spille førstefiolin og det er Nikki Butenschøn som har stått for innredningen av lobby, bar, restaurant og rom. Interiøret tar naturen inn i hotellet. For eksempel sørger en levende grønn vegg for ekstra frisk luft.
Bygget er på fire etasjer med hotellrom og kontorer lokalisert i flere fløyer. Sentralt i bygget ligger fellesfunksjonene som storkjøkken og restaurant med plass til 580 gjester, vrimleområder, utstillingsarealer, konferansesal og møtelokaler av ymse størrelser, resepsjon osv. Til hotelldriften er det bygget 301 rom.

 

Idemyldring
I tillegg har Quality Hotel Expo samarbeidet med firmaet Stig og Stein for å skape et lærerikt konferansekonsept. De omtaler seg selv som eksperter på design og ledelser av ideutviklingsprosesser.
– Vi ønsker å bidra til at virksomheter klarer å lage flere og bedre ideer på kortere tid. Vår egen arbeidsmetodikk – Stig og Stein Metoden gjør våre idémøter og idéprosesser effektive, nyttige og morsomme, sier de.
– Hensikten med Quality Hotel Expo er å hjelpe kundene våre til å nå det målet de har med sin konferanse. Det sørger vi for gjennom et helt nytt konsept, grønne omgivelser, ypperlige fasiliteter og fantastiske mennesker. Vi ønsker å være Norges beste konferansehotell, sier hotelldirektør Jarle Moen.

 

Mye folk, lite parkering
Aker Solutions del av bygget består blant annet av kontorer for inntil 1.400 ansatte. Under bakkenivå er det tekniske rom, en i denne sammenheng liten parkeringskjeller med plass til 350 biler. Her er det også garderober for ansatte samt trivselsfremmende tiltak som treningsrom og treningssal som kan brukes til for eksempel ballspill. En sykkelparkering som relativt sett er betydelig romsligere enn de konvensjonelle parkeringsplassene for bil, er det også blitt plass til i kjelleren.

Main Image:
Thumbnail Image: