ALVOR: Petter Stordalen og Nordic Choice har sendt ut varsel om permitteringer.

Varsler permitteringer

Corona-viruset har for alvor rammet hotellbransjen. Nordic Choice har varslet at det trolig krever permitteringer. Radisson Blu har allerede permittert de første ansatte.

Publisert Sist oppdatert

– Bestillingsraten har sunket med 50 prosent. Dette betyr at de enkelte hotellene nå må vurdere bemanningsbehovet fremover, skriver Choice i en pressemelding.

– Det er for tidlig å si om personalet på de ulike hotellene vil måtte permitteres, samt også hvor mange det vil være snakk om. Håpet er at den kraftige nedgangen på grunn av Corona vil bli dempet i løpet av de kommende ukene, og at effektene i andre kvartal dermed vil minske.

Kan bli "flere hundre"

I går fulgte økonominettstedet E24 opp med en sak hvor konserndirektør Torgeir Silseth er sitert på følgende:

– Ingen er ennå permittert, men om situasjonen ikke snur vil vi dessverre måtte gå til det skrittet. Og omfanget kan bli flere hundre som berøres, sa Silseth.

Ifølge den Petter Stordalen-eide hotellkjeden, tar Nordic Choice Hotel disse alvorlige grepene grepene "for å sikre jobbene på lang sikt".

– Basert på gjennomgangen som nå gjøres, vil det trolig kreves permittering. Vi ber om respekt for prosessen og kommer med ytterligere informasjon når gjennomgangen er fullført, avslutter de.

Radisson Blu har permittert

Radisson Blu Hotel Caledonien har allerede permittert ti ansatte ved hotellet, skriver Dagbladet. Hotelldirektør Hege Julianne Nevestad ved Caledonien i Kristiansand sier til avisen at hun er bekymret for fremtiden, men at de permitterte "heldigvis er det fine folk som har forståelse for situasjonen".

First har sendt ut varsler

I hotellkjeden First er de relativt sparsommelige med kommentarene knyttet til situasjonen, men etter det Hotellmagasinet erfarer har de allerede sendt ut permitteringsvarsler.

Scandic har dialog

Ikke overraskende merkes situasjonen også i Scandic Hotel. Men det er foreløpig lite de kan kommunisere om situasjonen.

SER AN: Morten Thorvaldsen sier Thon Hotels ser an situasjonen dag for dag.

– Det er lite vi kan si om dette på nåværende tidspunkt, annet enn at vi har dialog med alle tillitsvalgte og følger situasjonen tett, skriver Synne Bryhn, kommunikasjonsrådgiver i Scandic Hotel.

Hun legger også til at eventuelle nye meldinger fra hotellkjeden må gjøres i et noe større omfang

– Scandic er et børsnotert selskap og må derfor forholde seg til børsens regler. Det betyr at hver gang vi kommuniserer noe om økonomi, bookingsituasjon eller liknende, må det gjøres i en bredere skala mot markedet.

Thon avventer

Hotellmagasinet.no har også vært i kontakt med ledelsen i flere andre store hotellkjeder her til lands. Foreløpig er det kun Thon Hotels som har besvart våre henvendelser.

På spørsmål om det kan bli aktuelt å gå til samme skritt som Nordic Choice skriver konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, følgende:

– Vi ser an situasjonen hver dag.

Hotellmagasinet.no oppdaterer denne saken når vi vet mer.

Powered by Labrador CMS