HJELPER: Hotellnattevakten Abdul Rezaie (i midten) har selv kjent nød på kroppen. Nå hjelper han andre i desperate situasjoner.

Nattevakten som redder liv

Han har tatt en av de verste flyktningerutene, vært blindpassasjer og mistet kjære. Nå skal hotellnattevakten Abdul Rezaie hjelpe andre mennesker i nød, med hjelp fra Quality Hotel Region Stavanger.

Publisert Sist oppdatert


Abdul Rezaie flyktet fra Afghanistan til Norge som 16-åring. I morgen reiser han til Libanon for å hjelpe syriske flyktninger. Det siste halve året har Quality Hotel Region Stavanger samlet inn over 100.000 kroner til flyktningarbeid i Libanon. Det er organisasjonen Abri Aid som får pengene.

Abdul flyktet fordi familien hans ble tvunget til å flytte til Pakistan etter at faren ble drept og kom til Norge i 2008 etter en lang og farefull ferd. Da hadde han vært gjennom en av de tøffeste rutene en flyktning kan oppleve. Først dro han til Iran, deretter via Tyrkia over Middelhavet til Hellas.

– Det var en tøff reise i åpen båt over havet, men ingenting i forhold til den videre reisen over Adriaterhavet til Italia. Der var jeg blindpassasjer, innesperret i en container på et lasteskip, forteller Abdul.

Nattevakt på Quality Hotel Pond

Deretter gikk turen gjennom Frankrike, Tyskland, Danmark og Sverige.

– Så tok jeg toget til Oslo, og her er jeg, 11 år etter, forteller han.

Abdul er blitt norsk statsborger og bosatt i eget hus på Klepp. Han har de siste årene jobbet som nattevakt på Quality Hotel Pond. I Pakistan sitter hans to søsken på 19 og 15 år, på grunn av forholdene i hjemlandet er det ikke et alternativ å dra tilbake til Afghanistan. Det er Abdul som forsørger de to søsknene.

– Jeg sender penger til dem hver måned, og jeg besøker dem hver sommer, sier han.

Gjør mer enn forventet

Regiondirektør Lars Roalkvam sier Nordic Choice Hotels og Quality Hotel deler en tradisjon og en kultur for å gjøre mer enn det som er forventet gjennom WeCare-arbeidet deres.

– Grunnen til at vi har valgt å støtte akkurat Abri Aid, er at det er en uavhengig, ideell organisasjon som hjelper mennesker i sin ytterste nød. De har gitt innblikk i en verden som har satt dype spor, og nå har vi har muligheten til å ta ansvar utenfor vår egen hotelldør, sier han.

Livsviktig hjelp

Pengene kommer svært godt med. Oppe i Bekaadalen opplever over en million flyktninger en tøff vinter, for noen av dem er det på syvende året. Pengene fra Quality Hotel vil gå til telt, ovner, brensel og annet vinterutstyr, og Abdul skal være med på distribusjonen og se med egne øyne hvordan forholdene er. En viktig del av støtten fra Abri Aid er også medisiner og operasjoner, særlig rettet mot barn.

– Vi setter utrolig pris på engasjementet fra Quality Hotel Region Stavanger. Det er et viktig bidrag til situasjonen der nede, men også inspirerende med tanke på den videre innsatsen vår, sier Alfred Ydstebø i Base Gruppen, som er grunnleggeren av Abri Aid.

Powered by Labrador CMS