FILIPSTAD NESTE? Petter A. Stordalen mener Oslo har et stort behov for et kongressenter, og mener Filipstad vil være ypperlig beliggenhet.

Petter A. Stordalen: – Oslo trenger et kongressenter

Hotellkongen har plukket ut den perfekte beliggenheten.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har ikke et senter i Oslo som er rigget for å arrangere store internasjonale kongresser. Dette er noe vi må jobbe mot å få til, sier Petter A. Stordalen (60) til Hotellmagasinet.

Tirsdag denne uken var det boklansering av Sommerro-boken «A NEW ERA» i restauranten To Søstre på det fasjonable og de siste måneders mest omtalte hotell i Europa.

Stordalen struttet som vanlig av energi fra scenen, som han delte sammen med Gunnar Bøyum fra Aspelin Ramm og Lars Haukeland fra LPO Arkitekter. Trioen fortalte de fremmøtte om reisen fra ide til ferdig produkt.

Kapasitet til 10 000 mennesker

60-åringen fortalte blant annet at Sommerro, som har høstet stor internasjonal oppmerksomhet, oppnådde 40 millioner (!) delinger via digitale plattformer kort tid etter åpning. Sånt gir resultater i form av besøkende.

– Det handler ikke om penger, det handler om å tørre tenke stort. Med Sommerro har vi skapt noe unikt for Oslo og Norge. Kompleksiteten på hotellet finner du ikke maken til, sa Stordalen, som legger til at de foreløpig ligger godt over det som er budsjettert.

Etterpå tok han seg god tid med Hotellmagasinet hvor kongressenter ble et tema.

ENGASJEMENT: Petter A. Stordalen var som vanlig engasjert da han fortalte om reisen til Sommerro. Fra venstre Lars Haukeland fra LPO Arkitekter og Gunnar Bøyum fra Aspelin Ramm.

Stordalen ønsker at hovedstaden skal ha et kongressenter med kapasitet til rundt 10 000 mennesker. Med et sånt på plass vil byen være konkurransedyktig og ha mulighet til å kjempe om de store internasjonale kongressene som det finnes flere av, mener han.

– Et sånt senter vil sette Oslo på det internasjonale kartet, skape mange arbeidsplasser og det vil få store positive ringvirkninger. Jeg mener området rundt Filipstad vil være perfekt beliggenhet med Oslofjorden som nærmeste nabo og nærhet til byen. I dette området er det masse ledige areal. Jeg er overbevist om at det ville blitt en suksess, sier Stordalen, som ikke ønsker å kommentere om han allerede er i gang med planene.

Skryt fra hotellbransjen

POPULÆR: Hotell-kongen signerte mange bøker under lanseringen av Sommerro-boken «A NEW ERA».

3,5 milliarder-prosjektet Sommerro er ikke nok for duoen Stordalen og Silseth. Nylig skrev Hotellmagasinet at hotellkjeden har seriøse planer om investeringer i Danmark og Finland i tiden som kommer.

Selskapet har 1 milliard kroner på «bok» som ifølge Silseth skal brukes med omhu. Samlet har kjeden 223 hoteller. Og det skal med andre ord bli mange flere.

– Vi har aldri satt oss et mål om hvor mange hoteller vi skal eie, men vi skal ha ulike konsepter. Og det har vi lykkes med, sier Stordalen.

– Hvilke tilbakemeldinger har du fått fra utenlandske hotellbygger-kolleger om Sommerro, Petter?

– Det har ikke vært så mange som har vært i direkte kontakt med meg. Men jeg hadde en kollega på middag hjemme hos meg for ikke så lenge siden. Jeg ville ikke si navn, men kan bekrefte at han er eier i en av verdens største hotellselskaper. Han var dypt imponert over Sommerro og mente at vi «leverte i verdensklasse», og innrømmet samtidig at han hadde stjålet noen ideer derfra. Det gjorde inntrykk på meg.

– Vi liker å gjøre ting annerledes og det skal vi fortsette med. Vi skal fortsette å bygge hotell hvor 50 prosent av gjestene ikke sover i sengene sine, sier Petter A. Stordalen.

Powered by Labrador CMS