Ramsay rocka Rogaland

Publisert Sist oppdatert

Stjernekokken Gordon Ramsay gjestet Gladmatfestivalen i Stavanger med show og god mat.

 

 

 

 

Den 43 år gamle skotten underholdt, flørtet med publikum og han laget mat. I følge de som fikk smake – god mat.

Det var flere muligheter til å smake på mesterkokkens komposisjoner fra kjøkkenet. Du kunne kjøpe deg plass ved et bord for 2400 kr. Da fikk man fem retters middag inklusive vin. Ryktene fortalte om svartebørspriser på disse billettene på nesten det dobbelte.

Du kunne kjøpe smaksprøver på tre småretter utenfor det samme restaurantteltet for ca 60 kr pr rett, eller du kunne delta på showet (420 kr) for så å være så heldig å bli trukket ut til seksmannsboret framme på scenen som fikk smake det Ramsay laget.

SHOW

Mannen med til sammen 12 Michelin-stjerner på sine 28 restauranter over hele verden kan lage mat. Det beviste han på matshowet der Sterling-kveite fra Hjelmeland og lam fra Jæren fikk behandling av mesterkokken.

Han laget fiskesuppe med kveite og hjerteskjell. Kveiten var Sterling-kveite fra Hjelmeland i Rogaland og Gordon Ramsay var over seg av begeistring for kvaliteten på oppdrettskveiten til Magnus Skretting.

– Jeg har aldri opplevd maken til kvalitet som på denne fisken, sa stjernekokken. Også lammet fra Jæren fikk skryt der den lå pent oppskåret med rød kjerne på ratatouille. Som dessert serverte Gordon Ramsay fiken-terte med mascarponekrem. I følge de seks utvalgte ved bordet var maten fantastisk god.

GI

Det var ildsjelene bak Gastronomisk Institutt (GI) i Stavanger som stod bak alt med mesterkokken. De hadde rigget telt, men restaurant, kjøkken og showscene og de hadde skaffet de drøyt 20 kokkene som stod på kjøkkenet og laget maten. I spissen for dette sterke laget var ingen ringere enn Gunnar Hvarnes, Norges deltaker i Bocuse d`Or. Han var i full gang med å forberede forretter da Hotellmagasinet var innom det travle kjøkkenet.

– Dette er et av de beste kjøkken jeg har jobbet på. Her er alt. Til og med gode kollegaer, ler Hvarnes som innrømmer at han er fan av Ramsay og at stjernekokken er en inspirator.

– Vi har brukt fire dager på å montere kjøkken og annet utstyr her, opplyser Andes Hellegaard fra GI. Han har vært prosjektleder for det hele og holdt kontroll på alt som skjedde med og rundt Gordon Ramsay som i sitt første show i Stavanger benyttet anledningen til å hylle norsk kokekunsts grand old lady Ingrid Espelid Hovig.

– Uten deg hadde det vært få gode kokker i Norge. Takk for det du har gjort for kokkekunsten her i landet, sa Ramsay og innviteret en overrasket Ingrid til matbordet.

Thumbnail Image: