Én stjerne til Sabi Omakase

Sabi Omakase fikk i dag sin første Michelin-stjerne.

Publisert

Utdelingen av Michelin-stjerner er i full gang. Vi oppdaterer saken fortløpende.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til hvor mange stjerner Stavanger-restauranten Sabi Omakase ville få. Blant annet mente Anders Husa at Roger Asakil Joya allerede fortjente to stjerner.

Michelin-guidens inspektører var ikke helt enig med Husa og tildelte én stjerne.

– En ære og en stor motivasjon for oss alle, sa Roger Asakil Joya under dagens utdeling.

Ønsker å være til inspirasjon

I en pressemelding fortsetter han med følgende ord:

– Jeg er virkelig overveldet av denne anerkjennelsen. Dette gir ny giv til å videreutvikle nordisk edomae. Jeg ønsker å være til inspirasjon og fremme bruken av den unike, norske sjømaten, sier en ydmyk Joya.

Heder og ære deler han med gründere og medeiere Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland.

– Det er utrolig givende for oss som har gjort dette utelukkende på bakgrunn av en enorm lidenskap for sushi. En slik prestasjon gjøres ikke alene – vi er en stor organisasjon med utrolig flinke kokker, servitører og andre medarbeidere som gjør denne jobben hver dag. Det at Michelin ser oss, forstår oss, og ikke minst belønner oss på bakgrunn av dette, er helt fantastisk, uttaler Solland.

Til Norge som 18-åring

Sjefkokk Roger Asakil Joya – opprinnelig fra Filippinene – kom til Norge allerede som 18-åring. Han er utdannet og sertifisert sushikokk i Japan.

Både i 2015 og 2016 kom han på 4. plass i sushi-VM. Joya hadde lenge drømt om sin egen «sushi ya» – en autentisk sushirestaurant med opprinnelse fra Ginza, Japan. Etter flere år hos Alex Sushi i Oslo, og deretter som kjøkkensjef for den suksessrike Sabi Sushi-kjeden i Stavanger, ønsket han å realisere akkurat denne drømmen. Gründerne Njål Gaute Solland og Arild Ask Bringeland delte den samme fascinasjonen for innovativ sushi, og våren 2015 så Sabi Omakase dagens lys.

Omakase betyr forøvrig «jeg stoler på deg».

Saken oppdateres fortløpende.

Powered by Labrador CMS