Et nytt hotell er under planlegging i Lillesand.

Investerer i nytt hotell i Lillesand

Byggmester Asle Thorsen har kjøpt en 170 år gammel sentrumseiendom i Lillesand. Planen er ifølge Agderposten å pusse opp bygget og gjøre det til byens neste hotell.

Den nye eieren av sentrumsbygget legger ikke skjul på at dette vil bli en kostbar affære. Han betalte 9,1 millioner for bygget i Østre Gate i Lillesand, men vet at han må spytte inn flere millioner før bygget er klart.

– Jeg har alltid vært begeistret for slike prosjekter – på godt og vondt, for det er som regel kostbart. Man vet aldri helt nøyaktig hvor mye det vil koste før det står ferdig, sier Thorsen til Agderposten.

Eiendommen er i dag kjent som «Knudsens Bakeri».

15-20 millioner

Når bygget er ferdigoppusset, skal det imidlertid ikke bakes boller og annet bakverk der lenger. Da er det rom som skal tilbys.

Planen er at hotellet skal romme 26 sengeplasser, og det blir et kjærkomment tilskudd til hotellbransjen i byen. Per i dag har nemlig Lillesand kun et ordentlig hotell i sentrum, og ifølge Thorsen mister dette hotellet en del gjester til Kristiansand i forbindelse med konferanser fordi de mangler noen ekstra rom.

– Med oss inni bildet tror de omsetningen deres også vil kunne øke, sier han.

Thorsen har planer om å tilbakeføre bygget til fordums prakt og regner med at det vil koste 15-20 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS