Beinhard design

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Det trenger verken være spesielt tungt eller trist fordi om det er laget av betong. Byggimpuls leverer alt fra møbler og andre interiørartikler til fasadeplater i fiberbetong.

Under Bygg reis deg i høst stilte Byggimpuls med en stilfull stand der hovedingrediensen var grå betong. Men ikke desto mindre innbydende. Materialet kan brukes til det meste.

 

Aurskog

Ifølge teknisk konsulent i Byggimpuls, Wojciech Ditrych, utvikles produktene i glassfiberarmert betong i samarbeid med arkitekter og interiørarkitekter, og produseres ved fabrikken i Aurskog-Høland i Akershus.

– Vi har alt fra private kunder til hoteller. Betong blir stadig mer populært, og er en ny trend innen interiørdesign, sier han til Byggaktuelt.

Produktspekteret spenner fra blomsterkasser og speilrammer via bord og benker til innendørs veggelementer, balkongfronter og fasadeelementer. Det meste lages etter spesialmål. Selv om produktene har det røffe betongutseendet, veier produktene mindre og er lettere å håndtere enn massiv betong.

– Det gir utrolig mange muligheter, sier han.

Produksjonsprosessen gjør at det er mulig å lage elementer med flatetykkelse på bare 12 millimeter. Selv om løsningen har vært på markedet siden 50-tallet, er den fortsatt ganske ukjent i Norge.

– Produktet er egnet innenfor fasade, interiør og utemiljø, i tillegg til en del tekniske løsninger, forteller Ditrych.

Det norskeide selskapet ble etablert 1. mars 2005, og har i dag rundt 40 ansatte.  Ved siden av produksjonen i Aurskog har Byggimpuls entreprenørvirksomhet på østlandsområdet.

Byggimpuls produserer både kolleksjoner og tar imot spesialoppdrag. Selskapet har en egen produktdesigner, og samarbeider også med interiørdesigner Gro Sævik i X-PO design om produktutvikling og design av møbelkolleksjon i fiberbetong. Og de produserer blant annet bord-, benkeplater og blomsterkasser i materialet til Nola Industrier AB i Sverige.

Men selskapet ønsker også å være en aktiv medspiller for arkitekter, konsulenter, byggherrer og entreprenører i ulike byggeprosjekter. Ved å komme tidlig inn kan Byggimpuls bidra til å omgjøre kreative ideer til solide løsninger, enten det er snakk om klassiske former eller moderne design.

 

Kilden

Blant de profilerte prosjektene der Byggimpuls har vært involvert, er oppføringen av konserthuset Kilden i Kristiansand, hvor produsenten leverte de spesielle, akustiske veggelementene som både har en rent praktisk og estetisk funksjon.

– Dette er trolig de første akustiske fiberbetongpanelene i verden, og det fungerer fantastisk. Alle er veldig fornøyde, sier Ditrych.

I konsertsalen er det brukt 142 veggelementer i fiberbetong, som har hver sin unike geometri for å bidra til salens akustiske egenskaper. De største elementene er over fem meter høye og 2,5 meter brede med fasetter som bygger ut i rommet.

ALA Architects og SMS Arkitekter AS mottok i fjor Betongelemenprisen for Kilden. I juryens begrunnelse ble elementene fra Byggimpuls trukket frem. De skrev blant annet: ” De presise og nærmest dramatiske veggelementene bidrar til at salen kan skifte fra en rolig og intim sal til et dramatisk og stort volum. Betongelementene er mørkpigmenterte og fremstår i samspill med byggets overordnede arkitektoniske idé, der den buktende utvendige fasadekledningen gir en klar referanse til de innvendige betongelementene.”

I tillegg til å ta frem produkter i fiberbetong, leverer Byggimpuls også gipspuss og øvrige innredningspussløsninger. Selskapet arbeider med løsninger innen akustikk og er utførende på akustikkpusshimlinger. Dette er løsninger som i stadig større grad vinner innpass der hvor man ønsker noe annet enn standard t-profilhimlinger. Byggimpuls tilbys løsninger som gir mange muligheter for arkitekter og utbyggere til å utsmykke og skape tidsmessige bygg i moderne design.

Byggimpuls har også levert løsninger til prosjekter som Operaen i Oslo, Vulkan og Lørenskog kulturhus.

 

Teaser:

Det trenger verken være spesielt tungt eller trist fordi om det er laget av betong. Byggimpuls leverer alt fra møbler og andre interiørartikler til fasadeplater i fiberbetong.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Møbler for så vel utendørs som innendørs bruk er blant Byggimpuls sine produkter. Noen av dem ble demonstrert på Bygg reis deg i høst. (Foto: Byggimpuls)
Powered by Labrador CMS