Ny hotellbok

55 hoteller, unike historier og haugevis med gode tips er samlet mellom to permer.

Publisert

Boken ” 55 eksotiske hoteller i Norge” byr på en reise fra Ny-Hellesund i sør til Svalbard i nord.

Det finnes mange hotellbøker fra før, men i denne boken er hvert eneste hotell spesielt utvalgt enten fordi de har en unik historie, en vakker beliggenhet, et kreativt konsept eller fordi de byr på god mat og drikke eller andre gleder som vi synes er en reise verdt.

Med andre ord: Boken er først og fremst for hotellgjester, ikke hotellansatte. Men litt vennskapelig industrispionasje er selvsagt innafor, så kanskje finnes det en dose inspirasjon her.

Sjarm og personlighet

Ifølge redaktør Edda Espeland fokuserer boken på steder med sjarm og personlighet.

– Man finner ikke det standardiserte og upersonlige i denne boken, uansett hvor mye luksus eller hvor mange stjerner hotellene måtte ha, men steder med sjarm og personlighet. Noen med høy grad av luksus og komfort, andre adskillig enklere.  Kanskje kan det knirke litt ekstra i trappene og kanskje må man bøye hodet for å komme inn på rommet sitt, men så er det også et sted med sjel – hvor du kan nyte oppholdet og ta et frikvarter fra hverdagen, forteller Espeland.

I tillegg til selve overnattingstedene er det brukt mye plass i denne boken for å fortelle om opplevelser og aktiviteter i nærområdet rundt hotellene. Det nevnes aktiviteter av alle slag, gjerne minst like eksotiske som selve hotellene, enten det handler om mat- og vinsmaking eller et bredt spekter av kulturopplevelser.

Dette er noen av stedene som nevnes: Bokhotellet Lyngørporten, Herangtunet Boutique Hotell, Wasilioff i Stavern, Hotel Grand Terminus i Bergen, Nutheim Gjestgiveri i Telemark og Rjukan Admini. Boken  forteller ikke bare historien om hotellene, men også historien om menneskene, om alle ildsjelene, alle entusiastene som har gjort hotellene til sitt livsverk.