Flyfoto av Park Inn by Radisson Hotel og konferansesenter Oslo Alna, det sist oppførte Rezidor-hotellet i Norge.

Kinesiske HNA Tourism Group byr på hele børsnoterte Rezidor

En kinesisk gigantselskap har lagt inn bud på Rezidor - hotellkjeden bak blant annet Radisson Blu på Alnabru.

Publisert

Dette skriver Dagens Næringsliv.

Fortune Magazine rangerer HNA Tourism Group som verdens 353. største selskap. Nå vil de sluke Rezidor - hotellkjeden som blant annet driver Norges største hotell, Radisson Blu Plaza, samt en rekke andre Radisson- og Park Inn-hoteller rundt i Norge.

I sommer kjøpte det kinesiske selskapet opp den amerikanske hotellkjeden Carlson Hospitality Group. Med i avtalen var 51,3 prosent av aksjene i Rezidor.

2,7 milliarder

SLUKER PLAZA? HNA Tourism Group er verdens 353. største selskap. Nå vil de sluke Rezidor - hotellkjeden som blant annet driver Norges største hotell, Radisson Blu Plaza i Oslo.

Nå har altså kineserne lagt inn bud på de resterende aksjene i sistnevnte. De har lagt 2,7 milliarder kroner på bordet.

Rezidor vurderer nå budet og vil komme med en anbefaling innen to uker, skriver avisen.

Det kinesiske selskapet har i dag 200.000 ansatte i Asia, Europa og USA. Ifølge selskapet selv frakter de over 90 millioner passasjerer årlig med selskapets 700 fly. De eier også rundt 2000 hoteller.

Eid av SAS

I en årrekke var flyselskapet SAS eier av hotellkjeden som i dag heter Rezidor. Det første SAS-hotellet, SAS Royal, åpnet i København i 1960 med alt av interiør designet av Arne Jacobsen. Hotellet drives fortsatt av Rezidor og eies i dag av Wenaas-familien.

Og det er fortsatt en rekke norske hoteller i Rezidor-kjeden, som Radisson Blu-hotellene Plaza og Scandinavia i Oslo, Royal Garden i Trondheim, Royal i Bergen, Atlantic i Stavanger og Caledonien i Kristiansand, i tillegg til flere Park Inn-hoteller.

Powered by Labrador CMS