Økern Portal blir et stort tilskudd i Oslos hotellfauna når det åpner i 2021 eller 2022.
Økern Portal blir et stort tilskudd i Oslos hotellfauna når det åpner i 2021 eller 2022.

Giganthotell til Norlandia

Norlandia Hotel Group har signert en leieavtale om drift av det nye hotellet til Oslo Pensjonsforsikring (OPF) i Økern Portal.

Publisert

Bygget vil stå klart i 2021 eller 2022. Hotelldelen med sine ca. 12 500 kvadratmeter ferdigstilles i første kvartal 2022, og vil inneholde 224 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Hotellet vil ligge sentralt på Økern nær T-bane, flybuss og Ring 3. Dette gjør hotellet og området til et lett tilgjengelig og naturlig knutepunkt.

Hage på taket

Toppetasjen vil være selve kronen på bygget. Med Oslo østs fineste 360 graders utsikt er det i tillegg eget hageanlegg på taket. Terrassen vil være en attraksjon etter europeisk storbystandard.

– Det er med stor iver og glede vi har signert leieavtale for dette fantastiske hotellet, sier en svært fornøyd administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs.

Både Oslo Pensjonsforsikring og Norlandia Hotel Group takker Geir Lundkvist i Hotelia for god bistand og engasjement for å få på plass avtalen.

Tanken bak Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området. Økern Portal har i tillegg til hotell- og kontordelen av bygget, en stor markedsgate på flere tusen kvadratmeter.

Høye krav

Alle valgene i byggeprosessen skal være bærekraftige. Det sikrer lavest mulig negativ miljøpåvirkning for både byggeier og leietaker. Økern Portal bygges for sertifisering i BREEAM-NOR, kategori Excellent.

BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC).

– Det er veldig spennende å få være med å utvikle et nytt lifestyle hotell. Med markedsgate, mange spisesteder, barer og samlingsplasser ute og inne, vil dette oppfordre til sosiale sammenkomster for både grupper og individuelle gjester. Når vi videre vet Oslo Pensjonsforsikring skal utvikle et bygg for fremtiden som både er innovativt, smart og med lavest mulig miljøpåvirkning, så er vi veldig begeistret for at vi i Norlandia får være med på denne reisen, avslutter Morten A. Kahrs.

Hotellet vil være en integrert del av signalbygget Økern Portal der blant andre Telia Norge vil flytte inn sine medarbeidere i årsskiftet 20/21.

Powered by Labrador CMS