Slik ser Pallas Eiendom og Haut Nordic for seg det nye hotellet i Domkirkegaten 6.
Slik ser Pallas Eiendom og Haut Nordic for seg det nye hotellet i Domkirkegaten 6.

Haut Nordic åpner to nye hoteller i Bergen

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er skikkelig, skikkelig giret og oppglødd, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i hotell- og restaurantkonsernet Haut Nordic AS.

Publisert

De to hotellene skal ligge i Skostredet og Domkirkegaten og åpner dørene om henholdsvis ett og to år. Hotellene kommer til å skille seg fra hverandre i både størrelse og profil, men vil ha det til felles at begge skal være tuftet på bærekraft og kvalitet.

– Dette er en stor dag for Bergen by, næringslivet, innbyggerne og alle tilreisende. Jeg har lenge drømt om å få åpne et særegent kvalitetshotell her. Når jeg nå kan dele nyheten om at vi skal åpne to, kan jeg ikke legge skjul på at jeg er skikkelig, skikkelig giret og oppglødd, sier administrerende direktør Sondre Prestegard i hotell- og restaurantkonsernet Haut Nordic AS.

Stolt historikk

Nylig skrev BA at om Pallas Eiendoms planer i Vågsbunnen. Hæve-brødrene vil investere cirka 200 millioner kroner i nye bolighus og hoteller. Haut Nordics to nye hoteller blir en del av denne satsingen. Hotellet i Domkirkegaten skal bygges fra grunnen, mens hotellet i Skostredet kommer i eksisterende bygningsmasse over utestedet Folk & Røvere. Haut Nordic har kommet lengst i utviklingen av sistnevnte hotell, som allerede har fått sitt navn.

– Hotellet skal hete The Shoemaker. Strøket som hotellet skal ligge i har en stolt skomaker-historikk, noe også gatenavnet vitner om. På det meste jobbet det flere titalls skomakere her. Det er en ærefull tradisjon som vi nå viderefører. Vi ønsker å være en skomaker i bygget som alle i byen kan benytte. Og selvsagt skal vi pusse gjestenes sko og gjøre det vi eller kan for å skape et minneverdig opphold, sier Prestegard.

NB: Saken fortsetter under bildet.

På toppen av hotellet i Skostredet vil Pallas Eiendom og Haut Nordic bygge et glassbygg hvor hotellgjester kan få servering.
På toppen av hotellet i Skostredet vil Pallas Eiendom og Haut Nordic bygge et glassbygg hvor hotellgjester kan få servering.

Bærekraftige løsninger

Konserndirektør Olav Langli i Haut Nordic forteller at ambisjonen for hotellet blir å dyrke vertskapsrollen og dekke gjestenes individuelle preferanser fullt ut. Av den grunn vil prisen for overnatting på et av de 50 rommene på The Shoemaker havne i øvre prissjikt.

– Vi skal flytte grensen for gjestfrihet til neste knepp, for eksempel ved at frokosten skal kunne spesialtilpasses gjestens ønsker. Vi tror at folk er villige til å betale for opplevelser og kvalitet. The Shoemaker blir en garantist for nettopp det, sier Langli.

Det største hotellet får 150 rom og skal bygges i Domkirkegaten. Dette hotellet vil være i medium prissjikt og blir et livsstilshotell, ifølge Langli.

Felles for begge hotellene er at de får en tydelig bærekraftig profil. Derfor vil de være plastfrie og styre unna alle varer og produkter med unødvendig emballasje.

– Vi skal spille den lokale bonden god, og gjenbruke der vi kan. Gammel kaffegrut, for eksempel, skal brukes til å dyrke østerssopp, samt såpe til hotellrommenes badeværelser, forklarer Langli.

Hotell i blodet

Bergenseren Prestegard innrømmer at det for ham personlig føles spesielt å åpne sitt første hotell i hjembyen. Faren, Steinar Prestegard, drev Hotel Bristol i sin tid, mens brødrene Asle og Sølve er henholdsvis nåværende distriktssjef for Scandic-hotellene i vest og tidligere Quality Hotel Edvard Grieg-direktør.

– Det blir veldig gøy å ta opp kampen med broren min i Scandic-kjeden i Bergen. Samtidig føler jeg meg sikker på at det er plass til begge. Fremtiden går i retning av stadig mer skreddersøm for gjestene, og på det området kommer vi til å tilby gjestene våre unike alternativer, sier Prestegard.