STORTRIVES: Jakob Jenssen Gjærum fra Harstad har gått gradene i Nordic Choice-systemet - nå er han hotellsjef ved Stordalens fantastiske Villa Copenhagen i Danmarks hovedstad.

I 2015 reiste Jakob (27) til Stavanger for å ta opp fag. I dag er han hotellsjef på Villa Copenhagen

Har ambisjoner om å bli hotelldirektør.

Publisert Sist oppdatert

KØBENHAVN:

– Ofte reflekterer jeg over hvor jeg er i livet, og hver gang kommer jeg fram til den samme konklusjonen om at jeg er utrolig heldig, sier Jakob Jenssen Gjærum til Hotellmagasinet.

Vi møter den sindige og blide Harstad-gutten i den flotte foajeen som er tilknyttet luksushotellet Villa Copenhagen. Hotellkongen Stordalen kjøpte bygget sammen med Varner-brødrene gjennom Strawberry Brothers AS i 2017 for 750 millioner danske kroner, og hotellet sto ferdig under pandemien i 2020.

Villa Copenhagen:

Sted: København

Direktør: Peter Pedersen

Hotellsjef: Jakob Jenssen Gjærum

Byggeår: 2020

Antall rom: 390

Eier: Strawberry Brothers AS, hotellet driftes av Nordic Choice Hotels

Mange nordiske gjester

Det 25.000 m2 store hotellet har 390 rom skal angivelig ha kostet over 2 milliarder kroner - og driftes av Nordic Choice Hotels.

– 2022 var et veldig bra år for oss. Sammenlignet med andre hoteller i byen gjorde vi det veldig bra, og oppnådde svært gode resultater på omsetning, resultat og service, forteller Gjærum, som legger til at hotellet har mange norske og svenske gjester.

– Men også vi savner den store internasjonale turismen utenfor Europa i byen. Der har vi et enormt marked og potensiale.

HOPP I DET: Hotellets utendørsbasseng er 25 meter, og svært populært blant gjestene. Det er oppvarmet vinterstid.

Vi skrur tiden tilbake til 2015: Jakob er ferdig på videregående og usikker på yrkesvalget. Han bestemmer seg for å reise til Stavanger for å ta opp fag. Ved siden av studiene får han jobb på Clarion Hotel Energy.

Trainee-program i Choice

Det skulle bli starten på hotellkarrieren.

– Jeg startet å jobbe i resepsjonen, og fikk etter hvert fast jobb. Jeg var der i tre år før jeg reiste til Clarion The Edge i Tromsø hvor jeg endte opp som resepsjonssjef. Det ble ingen studier, men jobb i hotellbransjen. Jeg fant tidlig ut at dette var noe jeg likte og som jeg ville satse på. Samtidig syns jeg kulturen i Nordic Choice Hotels er veldig bra, sier Jenssen Gjærum entusiastisk.

I 2019 ble han valgt ut til å delta på hotellkjedens Management Trainee-program, og var blant annet med på relanseringen av Kämp Collection Hotels i Finland.

STORTRIVES: Harstad-gutten har steget raskt i gradene på luksushotellet i København. Og han stortrives i jobben som hotellsjef.

– Veldig spennende og lærerik tid, oppsummerer han kort.

Dagen etter åpningen av Villa Copenhagen kom telefonen: «Vil du komme til oss»?

– Jeg takket selvfølgelig ja, og startet i resepsjonen før jeg etter hvert ble resepsjonssjef, og i november 2021 ble jeg hotellsjef. Jeg har aldri vært redd for utfordringer og har en indre drive for å lykkes, så jeg sa ja umiddelbart. Jeg stortrives!

Populær takterrasse

Ambisjonene er klare:

– Hotelldirektør! Selv om jeg ikke har noen formell utdannelse har jeg opparbeidet meg mye erfaring. Og jeg lærer noe nytt hele tiden.

VÆR SÅ GOD: Restaurant Public er svært populær blant hotellets gjester og andre besøkende.

Som hotellsjef har han mange ulike oppgaver - også å lede andre.

– Jeg er opptatt av at mine ansatte skal lykkes, og at de kan kombinere et privatliv med å ha det godt på jobb. Alle er flinke til å gi hverandre støtte og mulighet for å gjøre en god jobb på hotellet.

Vi har forflyttet oss til takterrassen på 1.200 m2 hvor hotellgjester koser seg i det 25 meter lange oppvarmede utendørsbassenget. Bassenget er svært populært. Her også en utendørs bar

– Jeg får ofte forespørsel fra gjester om jeg kan vise dem rundt på hotellet. Arkitekturen, lyset og energien i bygget er helt spesielt.

Elsker Italia

Han bor bare noen minutters sykkeltur unna hotellet. Og selvfølgelig stortrives han i København!

– Det er en fantastisk by. Jeg prøver å få tid til å utforske byen og ikke minst alle mat- og drikkesteder som vi anbefaler hotellets gjester. Det er utrolig hvor mange flotte spisesteder det er i byen.

LYST OG FLOTT: Stordalens luksushotell har 390 rom, og ligger svært sentralt i den danske hovedstaden. Hotellet sto klar til bruk i 2020, og skal angivelig kostet over 2 milliarder norske kroner.

27-åringen er stor tilhenger av italiensk mat.

– Hjemme lager jeg nesten bare italiensk. Jeg har besøkt landet fire ganger, og skal selvfølgelig tilbake. Men jeg har ingen planer om å flytte hjem til Norge, sier Jakob Jenssen Gjærum.

Powered by Labrador CMS