STORFORNØYD: Hotelldirektør Karl Einar Sundby-Bagaas har vært svært delaktig i arbeidet med renoveringen av Gabelshus på Frogner.
STORFORNØYD: Hotelldirektør Karl Einar Sundby-Bagaas har vært svært delaktig i arbeidet med renoveringen av Gabelshus på Frogner.

Gabelshus renovert for titalls millioner: – Vi har fått et nytt hotell

Gjestene strømmer til perlen på Frogner.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet, og må rette en stor takk til gårdeier Eiendomsspar og håndverkerne som har gjort en veldig god jobb. Resultatet ble fantastisk, sier hotelldirektør Karl Einar Sundby-Bagaas til Hotellmagasinet.

Hotellmagasinet møter den blide og utadvendte 46-åringen på det idylliske hotellet i Oslo fra 1912, som ligger midt i et svært populært boligområde på beste vestkant.

50 millioner kroner

Renoveringsarbeidet startet 1. juni i fjor, og avsluttes i løpet av få uker. Og det er ikke noe småtteri som er blitt gjennomført. Pris for herligheten: Total 50 millioner, som fordeles på Eiendomsspar og Nordic Choice (se bildegalleri lenger ned i teksten).

Se bare:

  • Nytt elektrisk anlegg
  • Installert gjennomgående ventilasjon på rom og i fellesarealer
  • Renovert nesten samtlige bad
  • Nytt rør-i-rør-system
  • Malt og tapetsert fellesarealer. Byttet tekstiler, møbler og puter. Og nye møbler.
  • Slipt gulv i fellesarealer

– Det har vært uproblematisk å serve gjestene på hotellet samtidig som renoveringsarbeidet har pågått. Vi var forberedt på klager, men det gikk veldig fint. Selv har jeg vært så heldig at jeg har fått tatt del i planleggingsfasen hvor jeg har kommet med innspill og løsninger. Det har vært veldig interessant og lærerikt, sier Karl Einar.

Kapret drømmejobben på tredje forsøk

Sist Clarion Collection Hotel Gabelshus ble renovert var i 2003 med blant annet renovering av 50 bad i Ritzfløyen, mens diverse overflatebehandling ble tatt i 2015. Det var nå på høy tid med endringer.

– Flere av badene hadde behov for oppgradering, og 11 er utvidet og fått en langt bedre romfølelse. Fargevalgene og interiøret er utrolig flott, og det er nå en lounge-følelse i biblioteket, peisestuen og stuen etter ombyggingen Vi har fått et nytt hotell, smiler han.

Hotellet har 111 rom, og sju konferansesaler. Til hotellet strømmer forretningsreisende, ferierende, par og familier. Og mange stamgjester.

DIGGER STEDET: Karl Einar Sundby-Bagaas har vært 5 1/2 år opå Gabelshus, og lyktes med å få jobben på tredje forsøk.
DIGGER STEDET: Karl Einar Sundby-Bagaas har vært 5 1/2 år opå Gabelshus, og lyktes med å få jobben på tredje forsøk.

Karl Einar kommer fra Kongsvinger, og har 25 års erfaring fra hotellbransjen, og studerte i sin tid hotelledelse i Stavanger. Han har vært direktør på Gabelshus i 5 ½ år – og lyktes med å kapre drømmejobben på tredje forsøk.

– Jeg hadde søkt på jobben to ganger tidligere, men ikke blitt innkalt til intervju. Tredje gang klaffet alt, og jeg er veldig glad for å være her. Jeg er også veldig glad i kulturen i Nordic Choice, og alle som jobber her er glade i stedet. Mange ansatte har vært her i mange år. Det er en flott gjeng, sier Karl Einar Sundby-Bagaas.

Powered by Labrador CMS