Hotellet ligger idyllisk til ved Randsfjorden.

Nytt medlem av De Historiske

Thorbjørnrud Hotell ved Randsfjorden går inn i kjeden. 

Publisert Sist oppdatert

Hotellkjeden De Historiske har fått et nytt  medlem: Thorbjørnrud Hotell ved Randsfjorden, en times kjøretur fra Oslo og 45 minutter fra Gardemoen. 

Thorbjørnrud var opprinnelig en gård, med en historie som går helt tilbake til før 1396, da den ble nevnt i Biskop Eysteins "Røde Bog".  Fra 1982 fungerte eiendommen som et kurssenter for Jern- og Metallarbeiderforbundet. 

Fokus på egenprodusert og kortreist

Thorbjørnrud Hotell har  82 rom og kapasitet til å huse opptil 164 gjester. I 2008 ble det kjøpt av Harald Olav Lie Nilsen. Hotellet har fokus på kortreist mat og lokale råvarer, og høster blant annet frukt, bær, grønnsaker og blomster fra sin egen hotellhage. I tillegg har de samarbeid med lokale gårder som leverer ferskt kjøtt, meieriprodukter og grønnsaker. 

Thorbjørnrud Hotell driver også sin egen vinproduksjon med 6000 vinranker og brygger eget øl med norske råvarer.

Direktørboligen i bakgrunnen, og den frodige hotellhagen i forgrunnen.

Kunst og kultur

For å markere det nye medlemskapet og tydeliggjøre nærheten til Hadeland Glassverk og Kistefos museum, tilbyr hotellet i sommer 15 prosent rabatt på overnatting, frokost og 4-retters middag. 

Hotellets gjester får også rabatterte billetter til den verdenskjente LEGO-utstillingen «Art of Brick», samt en 15 prosent rabattkupong på Hadeland Glassverk.

Powered by Labrador CMS