Trondheims luksushotell Britannia er et av flere hotell som ikke lenger er en del av De Historiske.

Flere har meldt seg ut av De Historiske 

Nils Henrik Geitle mener det ikke ligger noen dramatikk bak. 

Publisert Sist oppdatert

To av Heimr Collections hoteller, Hotel Ullensvang og Fru Haugans, er ikke lenger en del av De Historiske. Det samme gjelder Trondheims luksushotell Britannia.  

Og det stopper ikke der: Også Festningshotellene har gjort det samme. Det vil si at også Oscarsborg festning, Kongsvinger festning, Renskaug hotell og Torreby Slott i Sverige er ute av De Hstoriske, skriver Dagens Næringsliv. 

– Vi finner det vanskelig å være medlem der, men jobber med å få på plass en distribusjonsavtale med dem. Det handler både om motstanden vi opplever fra De Historiske mot at vi har en distribusjonsavtale med Petter A. Stordalens Strawberry. Men også at De Historiske har veldig mange flotte mindre hoteller særlig på Vestlandet rettet mot ferie- og fritidsmarkedet mens vi er mye mer avhengige av kurs- og konferanser. Så handler det jo også om at hvert medlem tidligere hadde én stemme. Nå er det aksjeantallet som avgjør, og det kan da raskt bli sånn at enkelthoteller får veldig stor innflytelse, sier eier av Festnigshotellene Tony Eide til avisen. 

– Ja, det er flere som teller på knappene. Vi er ikke helt der ennå, men vi må kunne ha mulighet til å påvirke. Det er helt avgjørende sier Johannes Nermo, eieren av Nermo Hotell.

Ifølge DN eier Nermo kun en snau prosent av aksjene i De Historiske - men Grand Hotel i Egersund har kjøpt seg opp og er kjedens klart største eier med 12 prosent av aksjene.

Skulle Grand Hotel Egersund ende opp med å kjøpe også aksjepostene som Britannia, Ullensvang, Fru Haugans og Festningshotellene nå må selge fordi de ikke lenger er medlemmer, med forkjøpsrett for øvrige aksjonærer, vil hotellet i Egersund bikke 30 prosent.

Geir Sølve Sleveland, daglig leder for Grand Hotel Egersund, sier til DN at de ikke utelukker å kjøpe seg ytterliggere opp i De Historiske. 

– Det er så enkelt at vi har tro på prosjektet. Vi har ingen store konspiratoriske planer, sier han.

I et intervju med Hotellmagasinet for en tid tilbake uttalte adm. direktør i De Historiske, Nils Henrik Geitle, at det aldri har gått bedre.  

– At noen medlemmer går ut og andre kommer inn er en naturlig prosess og noe som skjer årlig. Ny driver for Hotel Ullensvang er naturlig når dette hotellet de siste årene har vært eid av en utenlandsk aktør som ikke ønsker å drifte selv. Og Britannia Hotel har helt ny ledelse som velger en annen strategi. Dette er også naturlig, mener Geitle til Dagens Næringsliv. 

Powered by Labrador CMS