GJØR ENDRINGER: Administrerende direktør i De Historiske AS, Nils Henrik Geitle, har gått fra samvirkefortak til selskap.

Opplever rekordstor interesse fra hoteller og spisesteder

Går fra samvirkefortak til selskap.

Publisert Sist oppdatert

Samvirkeforetaket De Historiske Hotel & Spisesteder ble etablert i 1997, men er nå omdannet til aksjeselskapet De Historiske AS, hvor alle eksisterende hoteller og restauranter er blitt eiere. Ny medlemsavtale med sterkere rettigheter og plikter for alle parter er også etablert, heter det i en pressemelding fra De Historiske AS.

Enorm interesse

I tillegg har selskapet gjennomført en emisjon for styrke sin posisjon i markedet.

– De Historiske skal være et unikt og slagkraftig alternativ til de tradisjonelle kjedene. Nå har vi tatt viktige grep for å ta enda større markedsandeler. Vårt mål er å skape en sterk motor innen norsk reiseliv, sier administrerende direktør, Nils Henrik Geitle, i De Historiske.

De Historiske AS:

  • De Historiske er en unik medlemsorganisasjon som ble etablert i 1997, som er bestående av 65 hoteller, 20 spisesteder og 1 båt.
  • For å få tildelt medlemskap kreves det et bevisst forhold til vertskapsrollen, der historiefortelling danner rammen for opplevelsene innen overnatting og gastronomi.
  • Hovedkontoret ligger i Bergen. Administrerende direktør er Nils Henrik Geitle.

De Historiske er en samling av hele 87 unike, uavhengige kvalitetshoteller og – spisesteder, samt historiske skip spredt over hele Norge. Grupperingen har et kvalitetskonsept, «Noe av det beste Norge har å by på», som er godt tilpasset dagens og morgendagens reiselivs – og mattrender, heter det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Dalen Hotel må bruke millioner på vedlikehold

Ifølge Geitle skal De Historiske bli ledende på salg av autentiske opplevelser innen ferie og fritid, mat og drikkeopplevelser, og kurs og konferanser.

De Historiske skal satse spesielt på å ta være på den kjøkkenfaglige kvaliteten i Norge, og har inngått et spennende samarbeid med Høyskolen Kristiania der det nå tilbys praksis – og trainee-plasser på mange av medlemshotellene.

Skal være Norge beste

I tillegg skal De Historiske ha søkelys på bærekraft ved å jobbe for å ta vare på hjørnesteinsbedriftene og historien de unike hotellene og spisestedene forvalter.

– Vi har gjennomført en grundig strategiprosess de siste årene og mange i norsk reiseliv som har fått med seg dette. Vi opplever en rekordstor interesse fra hoteller og spisesteder over hele Norge som ønsker å være med i De Historiske. For de som er unike og kvalifiserer med sin historiske kvalitet så er vi åpen for dialog om medlemskap, sier Geitle.

LES OGSÅ: Gjelsten med storinvestering på Hafjell

– De Historiske skal være Norges beste samling av unike, uavhengige kvalitetshoteller og spisesteder. Med ny organisasjonsform og de grepene vi gjør, får vi nå å muligheten til å ta De Historiske til et helt nytt nivå, legger han til.

Powered by Labrador CMS