GAMMEL OG NY LUKSUS: Det er ikke så rart Dalen Hotel kaller seg eventyrhotellet. Hotellet ligger idyllisk til innerst i Telemarkskanalen.

Dalen Hotel må bruke millioner på vedlikehold

Hotellperlen i Telemark satser stort på framtiden.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært en positiv utvikling de siste fem-seks årene, og vi ser at flere nordmenn søker seg mer til den nasjonale turismen. Vi skal tilby gjestene fantastiske matopplevelser, og med på kjøpet får de et historisk hotell fra 1800-tallet med unik beliggenhet, sier hotelldirektør, Filip Åbom (38) til Hotellmagasinet.

LES OGSÅ: Hotelldirektør Marte har master i finans

Eventyrhotellet som de selv kaller seg, ligger innerst i Telemarkskanalen, tre timers kjøretur fra Oslo, og en drøy time fra Skien.

Store og nødvendige investeringer

Hotellet har 49 rom, og mange av gjestene kombinerer et opphold her med båttur på Telemarkskalen fra veteranskipene M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria som kjører strekningen Skien-Dalen.

Hotellet har seks måneders drift, og er åpent fra 27. april til 8. oktober.

– Det stilles andre krav til å levere resultater med kort åpningstid, men dette har andre fått til før meg. Vi vet hva vi går til, sier 38-åringen.

LES OGSÅ: Hotellet passerte 100 millioner i omsetning

Hotellet investerer nå store beløp som de tror vil betale seg på sikt. Mye av vinteren går med til vedlikehold.

OFFENSIV: Hotelldirektør Filip Åbom har positiv på vegne av Dalen Hotell. 38-åringen melder om mange bestillinger for 2023.

– Vi restaurerer takkonstruksjonen og legger nytt tak over restauranten. Dette er en del av et treårig restaureringsprosjekt der hele taket og konstruksjonen skal byttes. Prosjektet har en kostnadsramme på rundt 15 millioner. I tillegg var det nødvendig å bytte motor på Henrik Ibsen fra slutten av 1970-tallet - inn kommer en 20 år gammel veteranmotor. Personalområdet og lugarer blir også totalrenovert. Totalkostnad er rundt 20 millioner kroner. Dette er helt nødvendig investeringer for fremtiden, forteller hotelldirektøren.

Offensiv hotelldirektør

For få år siden ble kjøkkenet utvidet og nylig ble jakten på ny kjøkkensjef avsluttet - så gjestene kan fortsatt vente seg matopplevelser fra øverste hylle.

STILFULLT: Dalen Hotel er fra 1800-tallet, og har åpent seks måneder i året. Hotellet har 49 rom. Bildet er hentet fra tårnet.

Filip har to sesonger bak seg på Dalen Hotel, og var tidligere en kort periode på Son Spa, og Clarion Hotel Oslo og Grand Hotel. Svensken har jobbet store deler av sitt voksne liv innen hotell, restaurant og bar.

LES OGSÅ: Pensjonatet er svært ettertraktet

– Jeg har stor tro på framtiden for Dalen Hotel. Vi har mange bestillinger inne for 2023, og mer vil det bli, sier han, og ligger til at de regner med å ha rundt 40 ansatte i sving på hotellet under den mest hektiske perioden, og at personell blir hentet fra hele Europa.

Powered by Labrador CMS