IDYLL: Det er ikke noe småtteri som planlegges på Pellestova på Hafjell, 970 meter over havet. I midten ruver hotellet som skal utvides med en ekstra fløy. Lengst bak skal det bygges 16 leiligheter. Bygget i front skal huse slakteri og butikkutsalg i 1. etasje - og restaurant i 2. etasje.

Bjørn Rune Gjelsten med storinvestering på Pellestova: Skal bygge ny hotellfløy, 16 leiligheter, slakteri og restaurant

Hotellperlen holder stengt i ni måneder.

Publisert Sist oppdatert

– Til å være et høyfjellshotell gjør vi det veldig bra, og februar måned ble den beste noensinne. Det er skikkelig trøkk her oppe, sier daglig leder hos Pellestova Hotell Hafjell, Per Christian Nilseng (32), til Hotellmagasinet.

Her – omgitt av nypreparerte skispor og fantastisk natur 970 meter over havet – møter Hotellmagasinet den blide og utadvendte Lørenskog-karen. Solen steker fra skyfri himmel. Livet smiler.

Store utbygginger og investeringer

11. april stenger idylliske Pellestova Hotell Hafjell, og åpner opp igjen 2. juledag. Det er ikke noe småtteri som eier og forretningsmannen Bjørn Rune Gjelsten nå skal i gang med:

  • Ny hotellfløy med 31 nye rom, suiter og dobbeltrom
  • Eget slakteri med butikkutsalg
  • Ny restaurant med plass til 20 personer
  • To leilighetsbygg med til sammen 16 leiligheter, 9 er solgt

Etter hva Hotellmagasinet har grunn til å tro dreier det seg om investeringer i flere hundre millionersklassen. Arbeidet skal pågå fram til sommeren 2025, mens slakteriet med restaurant skal skal være klar til 26. desember i år. Hotellfløyen først vår/sommer neste år.

RUTINERT SJEF: Daglig leder ved Pellestova Hotell Hafjell har jobbet på hotellet i åtte år. – Bjørn Rune har kostet på mye siden han overtok hotellet i 2012, sier 32-åringen.

– Hotellet har ikke tjent penger siden 1990, men vi budsjetterer med pluss i første hele driftsår når alt står klart. Bjørn Rune har kostet på mye siden han overtok hotellet i 2012. Han er en fantastisk eier som har et sterkt ønske om at hotellet skal ta ut sitt fulle potensial, sier Nilseng.

– Vi har åpent hele året, og har 40-50 ansatte gjennom året, hvor brorparten er helårsansatte. Det er et ønske fra eier om at vi skal være best på alt. Det er større muligheter for å lykkes når vi har kontinuitet blant de ansatte, og er heldige som har så dyktige folk på laget, legger han til.

Restaurant i toppklasse

Men tilbake til utbyggingen: Hotellet i fjellheimen hadde i fjor et belegg på 66 prosent, noe Nilsen betegner som «veldig bra». Etter utbyggingen vil hotellet tilby 70 rom. Leilighetene som ligger vis a vis hotellet er ferieboliger, og har ingen tilknytning til hotelldriften.

Men, eget slakteri - Nilseng. Dette vil vi høre mer om!

– Hvert år får vi inn store mengder med vilt fra lokalbefolkningen som er skutt på Øyerfjellet. Dette er hele dyr hvor vi selv gjør hele jobben fra partering til ferdig produkt. Med eget slakteri vil vi få større plass, ha mer moderne utstyr og kunne tilberede kjøttet i 1. etasje og servere maten til gjestene i restauranten i etasjen over. Vi blir selvbærende på kortreist kjøtt.

LUKSUS: Leilighetene som skal bygges bak hotellet får fantastisk utsikt og høy standard. 9 av 16 leiligheter er solgt. Det er høy prisklasse.

Ved slakteriet skal det også være butikkutsalg av egenproduserte viltprodukter. Restauranten i 2. etasje vil ha plass til 20 personer, mens dagens restaurant inne på hotellet vil fortsette som før.

– Målet er å lage en restaurant på nivå med det beste du får – og det skal vi klare. Jeg har veldig stor tro på det vi skal i gang med, men det er mye arbeid som gjenstår før alt er på plass, sier 32-åringen, som legger til at hotellet allerede har investert i en slaktebil.

Populært pizzeria

Ved siden av hotellet ligger det en pizzeria som er svært godt besøkt av gjester og hyttebeboerne. Med tre ulike mattilbud og et svært eksklusivt vinutvalg, vil «nye» Pellestova Hotell slå godt fra seg.

SJEKK: Leilighetseierne kan nye herlig utsikt ut over Øyerfjellet. Arbeidet på Hafjell skal pågå fram til sommeren 2025.

– Hyttemarkedet er veldig viktig for oss, og de alene står for en stor del av den totale omsetningen på Pellestova, sier han.

Per Christian startet på hotellet for åtte år siden, og vært daglig leder siden 2018. Han er opprinnelig fra Lørenskog – og har studert organisasjon og ledelse og økonomi på høgskolen i OL-byen. Småbarnsfaren er bosatt i Lillehammer.

– Jeg har alltid gledet meg til å komme hit på jobb. Det er en fantastisk arbeidsplass, sier Per Christian Nilseng.

Powered by Labrador CMS