FLOTT BELIGGENHET: Gålå Hotell ligger feiende flott til over 900 meter over havet. Hotellet har 42 rom.

Gålå Hotell konkurs: – Det blir ny drift

Krav på 880.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Ved Vestre Innlandet tingrett er det åpnet konkurs i driftsselskapet Gålå Hotell AS ved Trygve Grov. Selskapet har stått for driften av Gålå Høgfjellshotell. Hotellet ble stengt sist torsdag. Første skiftesamling skal avvikles 24. mai, skriver GD.

Hotellet har 42 rom, og ligger over 900 meter over havet med fantastisk utsikt.

Advokat og bobestyrer Kjetil Schonhowd opplyser til avisen at det totale kravet i boet ikke er kjent ennå, men at grunnlaget for konkursen er et krav på 880.000 kroner i skatt, moms og arbeidsgiveravgift.

– Vi har hatt en veldig bra sesong, men det er tidligere kunder hos oss som ikke har gjort opp regninga. Det er snakk om rundt 700.000 kroner, sier Trygve Grov til avisen.

– Selskapet oppgir at de har hatt likviditetsproblemer og at det er mangel på oppgjør fra noen større kunder, sier bobestyreren.

Grov var tidligere eier av Wadahl Høyfjellshotell. Da hotellet ble solgt høsten 2020 forlot han Gålå. På slutten av 2021 tok han kontakt med eier av Gålå Høgfjellshotell, Morten Midtskog, med spørsmål om få å leie hotellet. Grov inngikk da en avtale om å drifte hotellet, skriver avisen.

Trygve Grov står bak driftsselskapet som nå er konkurs.

– Det jobbes for å få til videre drift. Jeg er overbevist om at det skal gå bra. Det blir ny drift her, sier Grov.

Fristen til å komme med krav i boet er 18. mai.

Powered by Labrador CMS