BLID KAR: Ole Røhnebæk har god grunn til å smile: Hamar Vandrerhjem Vikingskipet går godt til tross for stor konkurranse fra byens mange hoteller.

– Vi kunne solgt alle rom ett år fram i tid

Hamar Vandrerhjem driver god butikk.

Publisert Sist oppdatert

Her – bare noen få skøyteskjær fra Vikingskipet og med Mjøsa som nabo – ligger overnattingsstedet Hamar Vandrerhjem Vikingskipet med 58 rom på 13 m2 med fire sengeplasser og 21 leiligheter på 28 m2.

LES OGSÅ: Gjelsten med gigantutbygging på Hafjell

Det ble bygget til OL i 1994, og i 1999 overtok Ann Kristin Konradsen og Ole Røhnebæk driften - mens Geir Evensen ble med på eiersiden to år senere. I 2004 ble det bygget ut for 18 millioner.

Faste kunder og avtaler

Bare et par minutters gange unna vandrerhjemmet ligger Hamar sentrum og flere hoteller. Her tilbys det fullpensjon.

– Vi merker lite til konkurransen fra hotellene siden vi er et annet type konsept, sier daglig leder Ole Røhnebæk (54) til Hotellmagasinet.

GOD STEMNING: Hamar Vandrerhjem tilbyr fullpensjon, og overnattingsstedet er svært populært selv om de ligger bare få minutters gange fra byen og hotellene.

De har avtale med både skøytelandslaget og den lokale fotballklubben HamKam.

– Vi har mange trofaste entreprenører, bedrifter og privatpersoner som kommer tilbake til oss. Vi kunne solgt alle rom ett år fram i tid, men det ønsker vi ikke siden vi må ha rom til være trofaste gjester. Med tanke på den utbyggingen som skal skje i regionen de kommende årene er jeg ikke bekymret for om vi ikke skal klare å fylle rommene, sier Røhnebæk.

Skyhøy strømregning

54-åringen jobbet en periode som turistsjef i Hamar-regionen og med andre egenutviklet prosjekter – men er nå tilbake for fullt for å styre vandrerhjemmet med 16 årsverk. De har også en vaktmester på heltid.

LES OGSÅ: Solgte frokost for 140 000 kroner

STOR MENY: Det er ikke noe småtteri som blir laget på Hamar Vandrerhjem Vikingskipet.

Omsetningen har ligget stabilt, det samme har overskuddet. I fjor gikk de nesten en halv million i overskudd – men med en strømregning på 800 000 – fire ganger så mye som vanlig – er det tøffe tider.

– Vi er solide økonomisk, betalte ned fire millioner i gjeld i fjor – og har nå knapt gjeld. Byggene er veldig godt vedlikehold. Hvis en ny generasjon ønsker å overta, så er det til salgs. Selv om jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag drar vi på årene, smiler Røhnebæk.

– Vi skal gjøre en del investeringer i form av etterisolering, utskiftninger av dører og vinduer og ser på muligheten for solcelleanlegg. Selv om vi vil få ENØK-tilskudd, dreier det seg som betydelige investeringer for vår del. Men det er noe vil vi få igjen for på sikt.

Powered by Labrador CMS