HERLIG GJENG: Selv om de er konkurrenter, er samarbeid og en god tone det viktigste for denne Lillehammer-gjengen. Foran fra venstrer Erik Fostervoll, Scandic Victoria Lillehammer, Geir Evensen, Stasjonen Hotell, Hanna Stenberg, Aksjemøllen, Marianne Haraldsen, Clarion Collection Hotel Lillehammer og Anette Seglem, First Hotel Breiseth.

De er konkurrenter og representerer hvert sitt hotell. Likevel samles sjefene

Godt samarbeid blant hotellsjefene i Lillehammer.

Publisert Sist oppdatert

I Lillehammer sentrum ligger det fem hoteller innen få minutters gange. Fire av disse representerer hver sin hotellkjede, og de er alle konkurrenter. Men felles for dem alle er at de samarbeider. Og unner hverandre suksess.

– Det er lov å samarbeide om praktiske ting, og vi ønsker alle det samme. Her deles det mye for ingen har noe å skjule. Det er flott at vi kan møtes på denne måten, sier hotelldirektør ved Scandic Victoria Lillehammer, Erik Fostervoll (47).

Fast innslag i mange år

Hotellmagasinet er med på det hyggelige samværet som finner sted på Fostervolls hjemmebane i OL-byen. Stemningen er god. Og latteren sitter løst. Her er det høyt under taket.

I tillegg til Fostervoll er følgende til stede: Geir Evensen (54), Stasjonen Hotell, Anette Seglem (45), First Hotel Breiseth, Marianne Haraldsen (57), Clarion Collection Hotel Lillehammer og Hanna Stenberg (47), Aksjemøllen.

Samlet sett representerer gjengen 483 rom.

– Det er flere av oss som har kjent hverandre i mange år, og Erik og jeg jobbet sammen tidligere. Møtene har blitt gjennomført til og fra i 15-20 år. Vi er avhengige av hverandre og ønsker at alle skal lykkes og overleve. Lillehammer er ikke så stort, forteller Marianne Haraldsen.

57-åringen fra Skien er en veteran i hotellbransjen, og er nå inne i sitt 22 år som direktør på Clarion i byen.

– Det er mye som har forandret seg i løpet av den tiden. Det har vært en fantastisk reise, sier hun smilende.

Felles evakueringsplan

På Stasjonen Hotell er det 30 rom. Geir Evensen innrømmer at han har stor nytte av møtene med hotellgjengen.

– Spesielt det med prising og strategi har det vært mye å hente for min del. De store hotellkjedene har systemer som tar seg av dette – der er ikke jeg, sier Geir, som legger til at «butikken» går bra.

GODT SAMARBEID: Sentrumsgjengen av hotelldirektører i Lillehammer stortrives i hverandres selskap.

I mange år jobbet Anette Seglem med Litteraturfestivalen som arrangeres årlig i byen. Nå er hun hotelldirektør for First Hotel Breiseth med 89 rom.

– Møtene er helt topp. Jeg er relativ fersk i dette gamet og har mye å lære, sier hun.

Marianne tok i sin tid initiativ til en felles evakueringsplan for alle hotellene ved brann, og den er nå iverksatt.

– Det er ingen som fører referat fra møtene – dette er uformelt og på lavterskelnivå, skyter Fostervoll inn.

Ja takk til nytt OL

Den blide gjengen ønsker flere store arrangementer til byen. Og et nytt OL.

– Et OL ville vært strålende, sier Fostervoll, som skryter av Visit Lillehammer og Olympiaparken som jobber hardt for å skape liv og røre i Lillehammer.

OL-byen fra 1994 er blitt en helårsdestinasjon. Flere rundt kaffebordet melder om økt turisme fra utlandet.

– Mitt inntrykk er at det går bra for hotellene på Lillehammer, men det er et stykke igjen før vi er på samme nivå som i 2019, sier Marianne Haraldsen.

Powered by Labrador CMS